ХРОНІКА

16.11.2006
Теніс

      Після перемоги Сергія Бубки над італійцем Даніеле Браччіалі, четвертим номером «посіву», більше несподіванок в одиночних змаганнях на «челенджері» Privatbank Open у Дніпропетровську у вівторок зафіксовано не було. Перше коло подолала трійка «сіяних»: перша ракетка турніру росіянин Дмитро Турсунов (обіграв чеха Іва Мінара —  6:0, 3:6, 6:2), австрієць Штефан Коубек (6), італієць Потіто Стараче (7). Також до другого кола пройшли хорват Зовко, британець Мюррей, поляк Кубот.

      Учора в обід, в останньому матчі першого кола, з боротьби вибув найсильніший представник України: Сергій Стаховський склав зброю перед чехом Лукашем Длуги — 4:6, 4:6.

      А в парному розряді українці позавчора стартували успішно. Стаховський у дуеті з Орестом Терещуком впевнено переграли другу пару турніру — Буторак/Перрот (США) — 6:3, 7:6. А от в іншій зустрічі відбулося українське дербі. Більш досвідчені, хоча й молоді, Сергій Бубка та Олександр Долгополов у серйозній битві взяли гору над Іллею Марченком та Іваном Сергєєвим — 6:3, 4:6, 10:8.

* * *

      На так званому чемпіонаті світу серед чоловіків у Китаї у зустрічах другого туру «червоної» групи швейцарець Федерер (1) здолав американця Роддіка (5) — 4:6, 7:6, 6:4, а хорват Любічич — аргентинця Налбандяна (7) — 5:7, 7:6, 7:5. Тепер в активі Федерера дві перемоги, у Любічича й Роддіка — по одній, у Налбандяна — нуль.

Футбол

      Головного тренера ФК «Харків» Володимира Кулаєва звільнили з посади за незадовільні результати: у 14 матчах команда набрала лише 10 очок, причому всі — на власному полі. До зимової перерви харків’янами керуватимуть Михайло Стельмах та Ігор Корнієць.

Відзнака

      Президент Віктор Ющенко нагородив екс-чемпіона світу з шахів Анатолія Карпова орденом «За заслуги» ІІ ступеня — за значний внесок у справу соціальної допомоги потерпілим від Чорнобильської катастрофи, багаторічну благодійну та громадську діяльність. Титулований російський шахіст, який очолює раду опікунів Міжнародної гуманітарної громадської неурядової організації «Чорнобиль — допомога», під час прийому на Банковій подарував Ющенку особливу шахівницю з «непереможним» королем. Після цього Карпов разом із дружиною Президента Катериною Ющенко, котра очолює наглядову раду Міжнародного благодійного фонду «Україна-3000», відвідав спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для глухих дітей.