Традиція останніх секунд

16.11.2006

      У данському місті Орхус стартував розіграш Кубка світу. У цьому комерційному турнірі беруть участь вісім жіночих збірних.

      Українська команда у першому матчі лише на останніх секундах вирвала перемогу в збірної Голландії — 25:24. По ходу зустрічі підопічні Леоніда Ратнера поступилися шістьма м'ячами і програли перший тайм із рахунком 11:15. Але по перерві наші дівчата додали й за хвилину до фінального свистка зрівняли рахунок. Власне, це звична практика нашої гандбольної збірної: доводити інтригу до останніх секунд. Цього разу українкам вдалося відбити атаку голландок і за шість секунд до фінальної сирени заробити право на семиметровий штрафний кидок. Його впевнено реалізувала гравець запорізького «Мотора» Олена Резнір, яка низкою обманних рухів на «точці» задурила голову воротареві голландок.

      Найрезультативнішими у складі нашої команди стали Резнір та Марина Вергелюк, які відзначилися по п'ять разів. По чотири голи — в активі Наталки Ляпіної й Регіни Шимкуте.

      У другому матчі нашої групи збірна Росії здолала команду Бразилії — 38:33. В іншому квартеті з однаковим рахунком 33:27 господарки турніру обіграли шведок, а румунки — полячок.