Зачастили...

16.11.2006
Зачастили...

Досвідчений капітан «Сокола» Василь Бобровников нагадав про свої бомбардирські якості. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      За останні три дні чемпіон України суттєво поповнив свій очковий багаж у білоруській екстра-лізі, вигравши два домашні матчі. Така видатна за нинішніми мірками подія в нинішньому сезоні сталася вперше. Творцями її можна назвати ветеранів українського хокею — тих, що виступають у «Соколі» з початку чемпіонату, й тих, що влилися в команду по ходу.

      Скориставшись трансферним «вікном», що тривало в Білорусі з 7 по 14 листопада, «біло-сині» дозаявили шістьох хокеїстів. Досвідчені форварди Євген Млинченко та Андрій Ніколаєв в українській першості виступають за АТЕК, захисник Олександр Савицький — за «Беркут». 23-річний Тарас Бега також грав у «Беркуті», але пару тижнів тому залишив клуб із Броварів. Нападаючий Олексій Войцеховський починав сезон у «Гомелі-2», але вирішив спробувати сили на Батьківщині. Повернувся до Києва й молодий Микола Сидоров, котрий раніше вже виступав за «Сокіл». Поповнення команди навіть залишило поза заявкою на вівторковий матч із «Німаном» Олександра Шевченка. Віталій Кириченко не зміг зіграти через травму пальця, натомість одужав ще один «молодий» — Кирило Катрич.

      У двох попередніх матчах поточної першості кияни двічі поступалися команді з Гродно з мінімальною різницею — 1:2 й 0:1. Причому остання поразка була особливо прикрою, бо шайбу господарі пропустили за секунду до фінальної сирени. Позавчора «Соколу» вдалося реваншуватися, здобувши лише п'яту перемогу в сезоні, і знову в рідних стінах.

       У складі «Німана» був відсутній травмований капітан команди — український форвард Олег Тимченко, а наш Дмитро Якушин виходив на лід у третій парі захисників.

      Рахунок під завісу першого періоду відкрив «Сокіл», коли Олександр Матвійчук вивів на побачення з голкіпером Олександра Бобкіна, і той не схибив. У другій 20-хвилинці грубі помилки наших оборонців дозволили «Німану» повести перед, але ненадовго. Спочатку Млинченко скористався пасом з-за воріт Панченка, а потім несподіваним голом завершився сольний прохід Артема Бондарєва.

      Після потужного пострілу Василя Бобровникова у третьому періоді «Сокіл» отримав перевагу аж у дві шайби, здалося, справу зроблено. Але гродненці не здалися, відіграли один гол і на останніх хвилинах влаштували штурм воріт господарів, які до того ж залишилися у меншості. На думку Олександра Сеуканда, гості провокували киян дрібними «тичками», на які арбітр не звертав увагу. Особливо чіпляли Матвійчука, відомого тим, що не любить залишатися «винним», коли його б'ють. Та «Сокіл» вистояв, а кращими в його складі були названі ветерани — Савицький і Млинченко. Тренер гостей Володимир Шенько визнав справедливість перемоги «біло-синіх», віддавши належне майстерності київських виконавців і поскаржившись на своїх оборонців.

 

ТАБЛО

      Білоруська екстра-ліга. 27-й тур. «Керамін» — «Вітебськ» — 3:0, «Хімволокно» — «Хімік-СКА» — 4:2, «Гомель» — «Брест» — 2:1, «Сокіл» — «Німан» — 4:3 (1:0, 2:2, 1:1; шайби: Бобкін, 20; Млинченко, 35 (більш.); Бондарєв, 39; Бобровников, 53 — Соколов, 24 (більш.), 26; Смирнов, 57).

      Турнірне становище: «Керамін» — 51 (24 матчі), «Юність» — 50 (25), «Динамо» — 48 (23), «Хімволокно» — 46 (23), «Хімік-СКА» — 39 (25), «Німан» — 38 (25), «Гомель» — 32 (24), «Металург» — 28 (24), «Вітебськ» — 25 (25), «Сокіл» — 20 (24), «Брест» — 7 (26).