ХРОНІКА

09.11.2006

Футбол

       Незіграний матч 13-го туру чемпіонату України між львівськими «Карпатами» й київським «Арсеналом» перенесено на 2 грудня. Крім того, бюро ПФЛ оштрафувало галицький клуб на 500 доларів за ненадання команді гостей поля для тренування, на якому повинен був відбутися матч, а відсутність кольорової розмітки на стадіоні «Україна» обійшлася львів'янам у 1000 доларів. Представники «Арсеналу» висловили невдоволення цим рішенням, оскільки, на їхню думку, «Карпати» були зацікавлені у скасуванні матчу.

* * *

       Німецька бундесліга. Перші матчі 11-го туру. «Боруссія» (Д) - «Алеманія» - 0:0, «Майнц» - «Вольфсбург» - 1:2 (Шабич, 7 - Ханке, 4 (пен.); Лампрехт, 84), «Нюрнберг» - «Вердер» - 1:2 (Банович, 90+2 (пен.) - Фрінгс, 32; Дієго, 79), «Штутгарт» - «Гамбург» - 2:0 (Гомес, 80; Хіцльшпергер, 85).

       «Вердер» і «Штутгарт» принаймні до наступного туру забезпечили собі перші два рядки турнірної таблиці.

* * *

       Лідер прем'єр-ліги, «МЮ», осоромився, вибувши з кубкового турніру після програшу останній команді першого дивізіону.

       Кубок англійської ліги. 4-й раунд. «Саусенд» - «Манчестер юн.» - 1:0 (Іствуд, 27), «Уотфорд» - «Ньюкасл» - 2:2 (пен. - 4:5), «Честерфілд» - «Чарльтон» - 3:3 (пен. - 3:4).

Водне поло

       Маріупольський «Іллічівець» вперше в історії пробився до 1/8 фіналу європейського кубка - LEN trophy. На турнірі у Чорногорії чемпіон України посів друге місце у кваліфікаційній групі К. Маріупольці поступилися господарям - клубу «Будванска рів'єра» (3:8), але впевнено переграли швейцарський «Хорген» (20:1) та французький «Екс ле Бен» (12:5).

Хокей

       Учора зранку за київським часом в матчі чемпіонату НХЛ «Нью-Джерсі девілз» переграли «Кароліну харрікейнс» лише в серії булітів - 3:2. У складі володаря Кубка Стенлі киянин Антон Бабчук відіграв 18 хвилин, двічі кинув по воротах Мартіна Бродера, заробив малий штраф і коефіцієнт корисності «-1».

Легка атлетика

       Українець Андрій Наумов посів друге місце в марафонському забігу, що відбувся у Стамбулі, подолавши 42,195 км за 2 год. 12 хв. 59 сек. Наумов сімома секундами поступився литовцю Пукстасу й на дев'ять випередив росіянина Лукіна.

Шахи

      Українець Сергій Карякін посів друге місце на турнірі зі «швидких» шахів, який проходив у французькому місті Кап-Д'Агде за участі 16 гросмейстерів. У фінальній дуелі Карякін поступився представникові Азербайджану Теймуру Раджабову - 0,5:1,5. У півфіналі Раджабов переграв ще одного українця - львів'янина Андрія Волокітіна.

* * *

      У Москві триває супертурнір ХХ категорії «Меморіал Михайла Таля». У змаганнях десяти майстрів за коловою системою бере участь і українець Руслан Пономарьов. У першому турі екс-чемпіон світу білими переграв росіянина Олександра Грищука, а в другому розписав нічию з Борисом Гельфандом з Ізраїлю.