Щоб чемпіонки не померзли

21.10.2006
Щоб чемпіонки не померзли

Ткаченко й Таксиккужина гідно протистоять одна одній. (Володимира СТАДНИКА.)

      Цими днями в Україні чи не найактуальнішою є проблема опалення приміщень. Виникла вона й під час матчу за звання кращої на планеті зі стоклітинкових шашок між чинною володаркою цього титулу Дариною Ткаченко й триразовою чемпіонкою світу Тамарою Тансиккужиною з Росії. Аби шашистки не померзли, на балконах актового залу Національного університету фізвиховання й спорту, де грають дівчата, встановили потужні компресори-обігрівачі. Нехай дівчата відігріються. Це незайве ще й з огляду на те, що українська «королева шашок» мешкає у звичайному столичному гуртожитку, де батареї ще не ввімкнули. Добре, хоч на час матчу її поселили в готелі «Спорт»...

      Стосовно ж самої дуелі, то в четвер увечері рахунок у другому сеті став нічийним - 1,5:1,5. Перед третьою партією киянка була попереду, але дався взнаки той самий «людський фактор». У нічийній ситуації, коли на дошці лишалося по кілька шашок, Дарина припустилася помилки й на 55-му ходу, через чотири з половиною години протистояння, здалася. Згадалося, що Тансиккужина відома саме перемогами у матчевих зустрічах, коли організм упродовж тривалого часу перебуває в напруженні.

      Учора ввечері 22-річна українка й 27-річна росіянка з Башкортостану провели четверту, останню, партію другої третини свого протистояння. Білими в ній грала гостя. Якщо партія завершилася внічию, то переможницю другого сету дівчата визначатимуть сьогодні у зустрічах зі скороченим контролем часу. Перший сет, нагадаємо, Ткаченко виграла саме на тай-брейку.