Дрогба, а не Шевченко

20.10.2006
Дрогба, а не Шевченко

Шева завзято боровся за м’яч, але знову не забив. (РЕЙТЕР.)

      Позавчора увагу вболівальників різних континентів найбільше приваблювала дуель клубних супергігантів світового футболу - «Челсі» й «Барселони». Каталонці прибули в Лондон без свого забивного форварда Самуеля Ето'О, натомість господарі мали значно більшу проблему. Після унікального випадку, коли впродовж одного матчу прем'єр-ліги важких травм зазнали одразу два воротарі однієї команди (Петер Чех та Карло Кудіччіні), місце у воротах «аристократів» довелося довірити третьому голкіперу - португальцеві Іларіу. Утім дублер виглядав досить упевнено і вийшов «сухим» зі свого дебюту на євроарені.

      Долю зустрічі вирішив єдиний гол, але забив його не найбільший фахівець з питань «Барси» Андрій Шевченко, а його івуарійський партнер Дідьє Дрогба, який із початку сезону повністю переважає українця за бомбардирськими показниками. Однак чорношкірий форвард створив перший момент саме для Шеви, а не для себе, коли прокинув м'яч повз воротаря Віктора Вальдеса точно на ногу Андрієві. Але постріл українця заблокував мексиканський захисник Рафаель Маркес. Ще один шанс капітан збірної України втратив, коли надто неточно пробив після розіграшу кутового.

      У першому таймі також мали можливість відзначитися й інші зірки «Челсі» - Міхаель Баллак та Френк Лемпард, які досить добре взаємодіяли в півзахисті. А вирішальний фантастичний гол Дрогба вже встигли назвати одним із найліпших у його кар'єрі. Дідьє технічно обробив м'яч після не зовсім зручної передачі Ешлі Коула й потужно «вистрілив» з напівоберту в самісінький кут воріт.

      У чинного володаря Кубка європейських чемпіонів двічі міг відзначитися Роналдіньйо, але його випади успішно прочитав Іларіу.

      Останній момент у зустрічі втратив наш Шевченко: після «скидки» м'яча Лемпардом він звично пробив у лондонські небеса.

      Наприкінці Жозе Моуріньйо дав Дрогба можливість насолодитися оваціями, провівши тактичну заміну. Авжеж, представник Кот д'Івуар Він став справжнім героєм, перервавши безпрограшну серію «синьо-гранатових» у Суперлізі, яка тривала з весни минулого року. До речі, програли барселонці тоді саме на «Стемфорд Брідж».

      Щодо інших матчів, то ще один українець зіграв у Мілані. Московський спартаківець Максим Калиниченко на 75-й хвилині замінив Бистрова. Його клуб сам подарував «Інтеру» першу перемогу в цьому груповому турнірі. «Спартак» дивно розпочав гру, пропустивши два голи на перших хвилинах, коли колумбієць Рекоба виступив асистентом, а аргентинець Крус у таранному стилі «продавив» ворота Войцеха Ковалевського. Після цього міланський клуб, який має мету набрати в чотирьох наступних турах 10 очок, «сів» у захист і дав гостям можливість звести матч унічию. Денис Бояринцев не реалізував вихід сам на сам, але виправився, віддавши гольову передачу Романові Павлюченку. Останній шанс москвичі втратили на 89-й хвилині після слаломного проходу Квінсі Овусу-Абейє, коли Бояринцев бив упритул, але голкіпер господарів Жуліо Сезар продемонстрував неймовірну реакцію.

      У цій групі явним фаворитом стала «Баварія», яка змогла виграти на полі свого основного конкурента в Лісабоні. Одночасно героєм і антигероєм зустрічі став німець Бастіан Швайнштайгер: він забив єдиний гол, але вже на початку другого тайму заробив червону картку за повторне попередження.

      Також з мінімальним рахунком вигравали гості і в групі С, після чого відрив фаворитів, «Ліверпуля» та ПСВ, від турецько-французького дуету аутсайдерів збільшився до шести очок.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів.

Груповий раунд.

3-й тур (результати матчів середи):

Група А

«Челсі» (Англія) - «Барселона» (Іспанія) - 1:0 (Дрогба, 46)

«Вердер» (Німеччина) - «Левськи» (Болгарія) - 2:0 (Налдо, 45; Дієго, 73)

Турнірне становище:

                            І     В     Н     П     М     О

1. «Челсі»            3     3     0     0     6-1   9

2. «Барселона»   3     1     1     1     6-2   4

3. «Вердер»         3     1     1     1     3-3   4

4. «Левськи»       3     0     0     3     1-10  0

Група В

«Інтер» (Італія) - «Спартак» (М, Росія) - 2:1 (Крус, 2, 9 - Павлюченко, 54)

«Спортинг» (Португалія) - «Баварія» (Німеччина) - 0:1 (Швайнштайгер, 19; вилучення: Швайнштайгер, 47 («Б»))

Турнірне становище:

                            І     В     Н     П     М     О

1. «Баварія»        3     3     0     0     7-0   9

2. «Спортінг»     3     1     1     1     2-2   4

3. «Інтер»           3     0     1     2     2-4   1

4. «Спартак»      3     0     1     2     2-7   1

Група С

«Бордо» (Франція) - «Ліверпуль» (Англія) - 0:1 (Крауч, 58)

«Галатасарай» (Туреччина) - ПСВ (Голландія) - 1:2 (Ілич, 19 - Кромкамп, 59; Коне, 72)

Турнірне становище:

                              І     В     Н     П     М     О

1. «Ліверпуль»      3     2     1     0     4-2   7

2. ПСВ                  3     2     1     0     3-1   7

3. «Галатасарай»  3     0     1     2     3-5   1

4. «Бордо»             3     0     1     2     0-2   1