РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.09.2006

13,5 мільйона гривень

виділила столична влада за перше півріччя цього року на підтримку театрів міста.

      У Києві 22 театри. За словами заступника голови КМДА Віталія Журавського, тільки за перше півріччя цього року місто виділило їм на зарплату і оплату комунальних послуг майже 13,5 мільйона гривень. Самі театри заробили на той час 5,5 мільйона гривень.

 

Більш як 4 мільйони га

засіяно в Україні озимими. Це близько 57% від плану. Як повідомила прес-служба Мінагрополітики, торік на цей час було засіяно трохи більше 3,5 мільйона га. Крім того, за оперативними даними регіонів, в Україні зернові і зернобобові скошені на площі 12,3 млн. га, що становить 84% від прогнозу, намолочено 30,3 млн. тонн зерна.

 

На 400 тисяч гривень

книжок подарує Фонд «Україна 3000» бібліотекам у рамках благодійної акції з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. У найбільшій кількості бібліотеки отримають книжку під назвою «Голод в Україні 1932—1933 рр.», а також багато наукової літератури з історії, культури та археології. Благодійна акція триватиме до кінця року.

 

Понад 103 тисячі боєприпасів

вже зібрано на артскладах біля Новобогданівки. Тим часом у місті Шостка Сумської області завершено заплановану ліквідацію однiєї тисячі українських переносних зенітно-ракетних комплексів. Ця партія знищеної надлишкової зброї є лише першою у розрахованому на 12 років спільному проекті України і НАТО з ліквідації зброї у рамках Трастового фонду програми «Партнерство заради миру».

 

25 тисяч тонн

кавунів експортувала цьогоріч Україна завдяки хорошому врожаю нинішнього літа. Експерти кажуть, що наші кавуни конкурентоспроможнi і за ціною, і за якістю. Щоправда, попри хороший урожай, в самій Україні нижче 80 копійок за кілограм ціна на смугасті ягоди не опускалася.

 

До 19 абортів

зменшилася кількість переривань вагітності у 2005 році. У 2004-му на 1000 жінок фертильного віку припадав 21 аборт. А в порівнянні з 1990 роком кількість абортів знизилася в 4 рази. Найменша кількість абортів на 100 новонароджених зафіксована в Івано-Франківській (22,6), Рівненській (22,7), Закарпатській (29,2) і Тернопільській (30,2) областях. За даними МОЗ, кримінальні аборти загалом становлять не більше 0, 01%.

 

На 17 відсотків

скоротилася злочинність в Україні за підсумками 8 місяців цього року. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Знаковим, на його думку, є скорочення на 25% показника щодо скоєння злочинів із застосуванням вогнепальної зброї. На думку Луценка, цей показник не можна сфальсифікувати, і він свідчить про знешкодження в цілому організованих злочинних угруповань на території України.

 

На 17 відсотків

збільшилася у нинішньому курортному сезоні кількість туристів, яких обслуговували туроператори та турагенти. Також на 10% більше було надано послуг, а платежі до бюджету зросли на 14%, повідомила Державна служба туризму й курортів.

 

17 ліцензій

на користування надрами виставить на продаж на аукціоні 6 листопада Мінприроди.

      Продаж дiлянок дозволи для видобутку корисних копалин (торфу, граніту, вапняків і піску) і 11 спецдозволів на геологічне вивчення перспективних ділянок (на такі корисні копалини, як габро, пісковик, лікувальні грязі, тугоплавкі глини, граніт, первинні каоліни). Заявки на участь в аукціоні приймаються до 23 жовтня.

 

Кожне 5-те рішення

з виділення землі в Криму незаконне, повідомляє прес-служба прокуратури АРК. Зокрема, цього року органами прокуратури Криму відмінено більш як 500 рішень, що стосуються  розпорядження землями.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>