ХРОНІКА

28.09.2006
Теніс

      Приємну для українців сенсацію створила на турнірі у Люксембурзі киянка Олена Бондаренко, перемігши імениту француженку Марі Пірс. У матчі першого кола 22-річна українка розправилася з 18-ю ракеткою світу в двох партіях — 6:3, 6:3.

Боротьба

      На чемпіонаті світу в китайському Гуанчжоу українці вчора про себе голосно не заявили. Найвідоміший з них, борець вільного стилю Василь Федоришин, у категорії до 60 кг виграв першу сутичку в монгольського спортсмена, але в 1/8 фіналу програв іранцю Сеєду Мохаммаді за очками — 2:4.

Шахи

      В Елісті триває матч за «об'єднану корону» між чемпіоном світу з класичних шахів росіянином Володимиром Крамником і чемпіоном світу за версією ФІДЕ болгарином Веселіном Топаловим. У третій партії суперники розійшлися нічиєю, тож рахунок став 2,5:0,5 на користь Крамника.

Баскетбол

      Чемпіоном світу серед жінок стала збірна Австралії, яка у фіналі переграла росіянок із рахунком 91:74. У зустрічі за бронзові медалі команда США розтрощила господарок турніру — бразилійок — 99:59.

Легка атлетика

      На ялтинському стадіоні «Авангард» відбувся юнацький чемпіонат України, в якому взяли участь 710 спортсменів із 56 ДЮСШ і 29 СДЮШОР, що представляють усі регіони країни. За його підсумками 12 атлетів виконали норматив кандидата в майстри спорту, а метальниця спису, призерка недавнього чемпіонату світу Віра Ребрик — майстра спорту України. У командному заліку першість виграли спортсмени Дніпропетровської області (30917 очок), небагато їм поступилися представники Києва (29702) й Донеччини (28600).

      Крім того, у Ялті зібралася конференція національної федерації легкої атлетики, яка прийняла новий статут, що прийшов на зміну попередньому, 15-річної давнини. За ним, зокрема, зникає система спортивних товариств, а залишається лише територіальний поділ.