То влітає, то не летить

28.09.2006
То влітає, то не летить

Бiлорус Глєб забиває за «Арсенал».

      У шести матчах інших трьох груп у вівторок було забито лише на один гол більше, ніж в одному мадридському поєдинку. Це не свідчить про те, що команди грали у «закритий» футбол. Навпаки, низька реалізація гольових моментів ніби стала компенсацією за те, що у матчах групи Е у ворота влітало все, що летіло.

      Закономірністю сучасної Суперліги залишається такий факт: команда, яка створює перший небезпечний момент чи активніше розпочинає матч, не виграє. Попри те, що, скажімо, «Манчестер юнайтед» приїхав у Лісабон із твердим наміром взяти реванш за минулорічну грудневу поразку від «Бенфіки», перший момент створили саме господарі стадіону «Да Луж». Гості ж не квапилися і таки помстилися португальцям завдяки гарматному пострілу французького форварда Луї Саа, котрий записав до свого активу вже третій гол.

      І в другому англійсько-португальському протистоянні родоначальники футболу перевершили опонентів. «Арсенал», здолавши «Порту», відкрив лік перемогам у єврокубках на новому стадіоні «Ешбертон Гроув». А француз Тьєрі Анрі забив свій 50-й гол у Лізі чемпіонів — до цього він не міг відзначитися у п'яти матчах поспіль. Нападаючий став ще й автором гольової передачі Олександру Глєбу, коли білоруський півзахисник відзначився першим голом у такому потужному турнірі. Португальські «дракони» залишилися з нулем у графі «забиті м'ячі», і хто тепер згадає, що розпочався матч із того, що Сеск Фабрегас лише дивом виніс м’яч iз лінії власних воріт після удару гравця гостей.

      Відкритий футбол у шотландсько-данському виконанні завершився, як не дивно, лише мінімальною перемогою «Селтіка». Єдиний м'яч із пенальті, який заробив японець Накамура, забив Кенні Міллер. Дебютанти Суперліги з Копенгагена, попри поразку, можуть відкрито дивитися в очі своїм прихильникам, бо мало кому вдавалося влаштувати у Глазго такий штурм, який вони організували в останні 10 хвилин поєдинку.

      Переповнений московський стадіон «Локомотив» вітав гру «під дуду Газзаєва», як її назвав офіційний сайт УЄФА. ЦСКА справді не мав жодних проблем з німецьким «Гамбургом», завдавши йому вже другої поразки у турнірі. Рахунок у цьому матчі мав би бути розгромним, але армійці обмежилися лише одним голом бразильця Дуду Сепаренсе, який в останньому матчі своєї національної збірної відіграв усі 90 хвилин.

      Із двох вівторкових нічиїх відзначимо результат у французькому місті Ланс, де свої домашні матчі проводить «Лілль». В останніх двох турах національного чемпіонату ця команда пропустила сім м’ячів, але титулований «Мілан» не зміг забити бодай гол, хоча й господарям теж не дозволив відзначитися.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 2-й тур.

Результати матчів вівторка:

Група F

«Бенфіка» (Португалія) — Манчестер юнайтед» (Англія) — 0:1 (Саа, 60)

«Селтік» (Шотландія) — «Копенгаген» (Данія) — 1:0 (Міллер, 36 (пен.))

Турнірне становище:

                  І     В     Н     П     М     О

1. «МЮ»     2     2     0     0     4-2   6

2. «Селтік» 2     1     0     1     3-3   3

3. «Бенфіка 2     0     1     1     0-1   1

4. «Копенгаген»   2     0     1     1     0-1   1

Група G

ЦСКА (Москва, Росія) — «Гамбург» (Німеччина) — 1:0 (Дуду, 59; вилучення: Лаут, 85 («Г»))

«Арсенал» (Англія) — «Порту» (Португалія) — 2:0 (Анрі, 38; Глеб, 48)

Турнірне становище:

                  І     В     Н     П     М     О

1. «Арсенал»      2     2     0     0     4-1   6

2. ЦСКА     2     1     1     0     1-0   4

3. «Порту»  2     0     1     1     0-1   1

4. «Гамбург»      2     0     0     2     1-3   0

Група H

«Лілль» (Франція) — «Мілан» (Італія) — 0:0

АЕК (Греція) — «Андерлехт» (Бельгія) — 1:1 (Жуліо Сезар, 28 — Фрутос, 25)

 

Турнірне становище:

                  І     В     Н     П     М     О

1. «Мілан»  2     1     1     0     3-0   4

2. «Андерлехт»    2     0     2     0     2-2   2

3. «Лілль»  2     0     2     0     1-1   2

4. АЕК      2     0     1     1     1-4   1