РАХУНКОВА ПАЛАТА

22.09.2006

75,8 мільярда гривень

становив обсяг роздрібного товарообороту підприємств України в січні-серпні цього року. Як повідомляє Держкомстатистики, це на 26% більше, ніж торік в аналогічний період.

Найбільші темпи роздрібного товарообігу було зафіксовано в Києві — 43,6%, в Одеській області — 37% та Київській — 36,5%.

 

20 мільйонів гривень

планує виділити уряд на реконструкцію Харківської обласної філармонії. Весь комплекс робіт будівельники обіцяють закінчити в 2009 році. Наприкінці жовтня планується підготувати фундаменти під органний зал і прибудову до сценічної частини.

 

7 мільйонів гривень

закладено у проекті бюджету-2007 на виплату компенсацій постраждалим від вибухів під Новобогданівкою. Нагадаємо, після ліквідації вибухів жителі села направили в сільраду близько півтисячі заяв з вимогою компенсації збитків.

 

33,9 тисячі хлопців

буде призвано на строкову службу в жовтні-листопаді. Наразі в запас уже звільнено 17% військовослужбовців, які відслужили свій термін. Триватиме призовна кампанія до 30 листопада. Відправка перших партій призовників у війська заплановано  на 16 жовтня.

 

3,5 тисячі тонн

свіжої плодоовочевої продукції заготовлено в Києві на зиму. За словами заступника голови КМДА Дениса Басса, вже завезено понад 70% від запланованої кількості картоплі, більш як 82% овочів та садовини, а також майже 90% запланованих  баштанних культур. Чимало овочів та фруктів також перероблено — кияни будуть узимку із солоними огірками та кавунами, помідорними заправками та яблучним повидлом.

 

1246 немовлят

було залишено в українських будинках дитини в 2005 році, тоді як у 2004 році матері покинули 1549 дітей. Рекордсменом у цій невтішній статистиці в 2004 році була Донецька область, де без материнської турботи залишилася 221 дитина, далі йде Дніпропетровщина — 198 дітей, Київ — 182 дитини, а також Одещина і Крим — 141 і 80 немовлят.

 

Лише 500 хворих

на СНІД в Україні лікуються за державні кошти. Про це повідомив Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні. За офіційними даними, кількість ВІЛ-позитивних українців, яким потрібно лікування, сьогодні становить понад 17 тисяч осіб. З початку року зареєстровано 10 500 нових випадків ВІЛ-інфекції.

 

200 волонтерів

з нагоди 750-річчя Львова розповідатимуть гостям міста його історію. Всі вони наразі проходять спеціальне навчання з історії Львова у професійних екскурсоводів. Ці волонтери будуть одягнені у зелені футболки і матимуть бейджики з інформацією про те, якими мовами вони володіють: англійською, німецькою, а також сербською, болгарською, китайською. Наймолодшому волонтеру 13 років, найстаршому — 44.

 

У 12 школах

Львова можна буде переночувати приїжджим на його 750-річчя. Вмістити ці «нічліжки» зможуть більше 2 тисяч людей, тоді як 9 готелів Львова поселять лише близько 600 осіб. Щоб «забронювати» місце, треба зареєструватися на офіційному сайті святкування — www.750.lviv.ua, після чого вам повідомлять, де і коли у Львові треба забрати посвідку на ночівлю. Майте на увазі, що спати доведеться у спальних мішках.

 

На рівні 6-7 відсотків

прогнозує Світовий банк у 2007 році зростання ВВП вУкраїні. Водночас рівень інфляції має бути нижчим 10%. Про це заявив голова представництва Світового банку в Україні Душан Вуйович. За його словами, дефіцит бюджету країни за підсумками 2007 року буде на рівні 2%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>