І знову «королі»...

26.08.2006

      Уже втретє Україну в Лізі чемпіонів представлятимуть дві команди. Від 1991 року, коли Кубок чемпіонів «обзавівся» груповим турніром, київське «Динамо» як старожил турніру з'являється на цій стадії вже вдесяте. Тому, ясна річ, киянам важко було очікувати зовсім нових суперників. З першого «кошика» вони отримали знайомий, але не менш грізний від цього мадридський «Реал» (срібного призера першості Іспанії), з другого - чемпіона Франції останніх п'яти років - «Ліон», з третього - румунську «Стяуа», яку обігрували в кваліфікації кілька років тому.

      Не менш важкий жереб чекав у князівстві Монако і на чемпіона України. Донецький «Шахтар» спробує свої сили у протистоянні з третьою командою Іспанії - «Валенсією», п'ятою в Італії - «Ромою» (яка грає в Лізі через штрафи інших грандів) та з чемпіоном Греції «Олімпіакосом».

      Ось повні результати жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів (матчі першого туру заплановані на 12-13 вересня).

       Група А: «Барселона» (Іспанія), «Челсі» (Англія), «Вердер» (Німеччина), «Левськи» (Болгарія)

       Група В: «Баварія» (Німеччина), «Інтер» (Італія), «Спортинг» (Португалія), «Спартак» (М, Росія).

       Група С: «Ліверпуль» (Англія), ПСВ (Голландія), «Бордо» (Франція), «Галатасарай» (Туреччина)

       Група D: «Валенсія» (Іспанія), «Рома» (Італія), «Олімпіакос» (Греція), «Шахтар» (Донецьк)

       Група Е: «Реал» (Іспанія), «Ліон» (Франція), «Стяуа» (Румунія), «Динамо» (Київ).

       Група F: «Манчестер юн.» (Англія), «Селтік» (Шотландія), «Бенфіка» (Португалія), «Копенгаген» (Данія)

       Група G: «Арсенал» (Англія), «Порто» (Португалія), ЦСКА (М, Росія), «Гамбург» (Німеччина)

       Група Н: «Мілан» (Італія), «Лілль» (Франція), АЕК (Греція), «Андерлехт» (Бельгія).

* * *

      Учора було визначено також пари наступного етапу Кубку УЄФА, який офіційно називається першим раундом і пройде 14 і 28 вересня. Найцікавіші пари: «Панатинаїкос» (Афіни, Греція) - «Металург» (Запоріжжя), «Чорноморець» (Одеса) - «Хапоель» (Тель-Авів, Ізраїль), «Левадія» (Естонія) - «Ньюкасл» (Англія), «Локомотив» (М, Росія) - «Варегем» (Бельгія), «Рубін» (Росія) - «Парма» (Італія), «Сьон» (Швейцарія) - «Байєр» (Л, Німеччина), «Фенербахче» (Туреччина) - «Рандерз» (Данія), «Легія» (Польща) - «Аустрія» (В, Австрія).

* * *

      Крім того, позавчора в Монако назвали лауреатів Ліги чемпіонів минулого сезону.

      Кращий воротар - німець Єнс Леманн із лондонського «Арсеналу», інші чотири позиції дісталися футболістам найліпшої команди Європи - іспанської «Барселони». Захисник - Карлес Пуйоль, півзахисник - португалець Деку , форвард - камерунець Самуель Ето'О, просто кращий гравець - бразилець Роналдіньйо.