«Майстер-класи» від чемпіонів

23.08.2006

      З ініціативи голови Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Миколи Томенка у суботу в Черкасах візьме старт нове всеукраїнське спортивне свято — «Спортивні ігри України: фестиваль зірок спорту». Напередодні дійства їхній ініціатор підтвердив журналістам, що профільний комітет парламенту прагне не лише раз на рік збиратися для обговорення проблем розвитку українського спорту, а й підтримувати шкільне фізичне виховання, місцеві спортивні клуби, представники яких одержать під час фестивалю можливість пройти майстер-класи із зірками вітчизняного спорту.

      Черкащині як малій батьківщині Миколи Томенка пощастило найбільше — обласному центру під час фестивалю не лише подарують новий спортивний майданчик в одному з мікрорайонів міста, а й презентують важливу, але не дуже «розголошену» постанову № 66-V Верховної Ради від 3 серпня, в якій, зокрема, сказано: з метою зміцнення здоров'я нації «вважати неприпустимим закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури та спорту, баз олімпійської та паралімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів». Надалі, як водиться ще з радянських часів, Кабміну встановлено «вжити невідкладних заходів із недопущення скорочення зазначених об'єктів», а комітету , який очолює Микола Томенко, — «забезпечити внесення відповідного законопроекту».

      Поки ж законодавці надумають «вживати і забезпечувати», у Черкасах відбудеться масовий «майстер-клас» наших спортивних зірок: олімпійських чемпіонів — стрільця Миколи Мільчева, борця В'ячеслава Олійника, гімнастки Катерини Серебрянської, легкоатлетки Інеси Кравець, чемпіонів світу — важкоатлета Дениса Готфріда, боксера Олексія Нечаєва, дзюдоїстки й самбістки Світлани Лисянської, багаторазового переможця турнірів серії «Мастерз» тенісиста Андрія Медведєва, чемпіонки Європи зі стрільби з лука Олени Садовничої та найсильнішої людини світу 2004 року Василя Вірастюка. На центральному стадіоні міста після богатирів з'являться футбольні команди ветеранів київського «Динамо» та оргкомітету «Спортивних ігор». Завершить свято концерт за участі Павла Дворського, Віктора Павліка, Анжеліки Рудницької, гурту «Скрябін» та... Василя Вірастюка.

      Коли ж відлунають феєрверки у Черкасах, нам залишиться лише чекати прийняття нарешті Верховною Радою багатостраждального закону про фізкультуру та спорт у новій редакції. І бажано з дієвим механізмом його втілення у життя.