Усі на пошуки живого Елвіса!

22.08.2006
Усі на пошуки живого Елвіса!

Елвіс Преслі у свої найкращі часи.

      Елвіс Преслі — це вам не Володимир Ленін. Якщо вірні комуністи кажуть про вождя російської революції: «Ленін жив, Ленін живий, Ленін буде жити», — то мають на увазі лише ідеї Ілліча. А ось фани короля рок-н-ролу заявляють: «Елвіс живий!» без усіляких «задніх думок». Серед прихильників великого співака 60—70-х років минулого століття справді поширений міф, що Преслі не помер 16 серпня 1977 року від серцевого нападу, а просто сховався кудись подалі від життя й журналістів. Але якщо досі «шукачі» живого Преслі не мали жодного матеріального стимулу, то тепер усе інакше. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, американський режисер Адам Мускевич публічно пообіцяв вручити 3 мільйони доларів тому, хто знайде живого Елвіса!

      Це серйозно. Призовий фонд акції справді існує, його наповнила відома англійська букмекерська контора «Вільям Хілл». Умови отримання нагороди Мускевич виклав на спеціально створеному сайті Elviswanted.com.

      До такої ідеї він додумався не просто так. Зараз режисер працює над фільмом про смерть Елвіса Преслі, він має вийти на екрани до 30-ї річниці з дня смерті співака, тобто рівно за рік. У процесі створення документальної стрічки автор опитав численних прихильників короля рок-н-ролу та 175 осіб, які знали його особисто або були дотичні до життя й творчості Елвіса. І майже чверть з усіх, у кого брав інтерв'ю Мускевич, переконані, що видатний співак живий.

      Тепер режисер і сам вважає, що обставини смерті Преслі виглядають підозріло. Похорон відбувся надто швидко, та й персонал лікарні в Мемфісі «поводився неадекватно».

      Тож усі — на пошуки Елвіса. Переможець отримає три «лимони» «зелених». Тільки врахуйте, що зараз дивній зірці має бути вже 71 рік.