ХРОНІКА

22.08.2006
Веслування

      Чотири медалі завоювали українські спортсмени на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное, що завершився в угорському Сегеді. Срібні нагороди здобули каноїсти — лідер нашої команди Юрій Чебан на дистанції 500 м і черкащанин Валентин Дем'яненко  на 200-метрiвцi. У заїзді на 200 м на байдарках «бронзовим» став одесит Михайло Кремер, а на дистанції 1000 м третє місце посів наш дует каноїстів у складі Сергія Безуглого й Максима Прокопенка.

Бокс

      Продовжується поки що паперова «війна» чемпіонів світу у суперважкій вазі за різними версіями. Після того як кращий у IBF українець Володимир Кличко викликав на бій росіянина Олега Маскаєва, котрий побив Хасима Рахмана, образу відчув білорус Сергій Ляхович. Чемпіон за версією WBO закидає Кличкові-молодшому те, що він зв'язується з «хворими, невідомими чи втомленими» у той час, як поруч є такі сильні, імениті і здорові парубки, як він, Ляхович.

      Менеджер українця пообіцяв назвати Володиного суперника в бою 11 листопада впродовж найближчого тижня. Мати справу з Валуєвим і Ляховичем, як подейкують, Кличко не хоче через те, що промоутером цих боксерів є скандально відомий Дон Кінг.

Волейбол

      В одеській «Джинестрі» вперше за останні 16 років відбулася зміна наставника. Ігор Філіштинський, котрий працював із командою з 1988 року (з 1990-го — в ролі головного тренера), вирішив залишити посаду. Далі одеситів тренуватиме олімпійська чемпіонка 1980 року Олена Соколовська, котра чотири роки тому почала працювати в «Хіміку» з Південного.

Футзал

      Київський «Інтеркас» провів удома два товариські матчі з уславленою московською «Діною». Команди спершу розійшлися миром — 1:1, а потім українці виграли з рахунком 6:3. Тим часом чемпіон України, донецький «Шахтар», у столиці Росії здолав підмосковну команду «Митищі» — 5:3.

Баскетбол

      В Іспанії завершився юнацький чемпіонат Європи серед 16-річних. Збірна України в останніх двох матчах з однаковим рахунком 59:73 програла командам Греції та Латвії й посіла в підсумку 12-те місце. У фіналі господарі здолали росіян з рахунком 110:106, а у зустрічі за «бронзу» збірна Сербії і Чорногорії переграла хорватів — 85:69.