Юні кращі за майстрів

22.08.2006
Юні кращі за майстрів

Срібна спроба Віри Ребрик.

      Молода зміна головним спортсменам своїх збірних перша перевірила стан об'єктів, на яких у Китаї через два роки відбудуться літні Олімпійські ігри. Минулого тижня у Пекіні проходив ХІ чемпіонат світу серед юніорів.

      Загальний здобуток наших атлетів у Піднебесній дорівнює шістьом медалям. Щоправда, як і в дорослої команди на континентальній першості, юним українцям забракло «золота».

      Минулої суботи «синьо-жовта» скарбничка поповнилася трьома нагородами у метанні списа. Серед дівчат одразу дві наші землячки зійшли на п'єдестал: 17-річна Віра Ребрик і 18-річна Маргарита Дорожон посіли друге й третє місця з близькими результатами 57,79 м і 57,68 м відповідно. А першою тут стала німкеня Сандра Шаффарчик з рекордом чемпіонатів світу — 60,45 м.

      «Бронзовою» виявилася спроба кримчанина Романа Авраменка, який встановив особисте досягнення, метнувши спис на 76,01 м. Краще за нього виступили фін Манніо (77,26 м) та південноафриканець Оостуйцен (83,07 м). Останній, який, власне, став першим, також шокував усіх кращим результатом світових першостей.

      У командному заліку збірна України з однією срібною і п'ятьма бронзовими медалями посіла тільки 24-те місце. Краще за інших у Пекіні виступили команди Кенії (по 6 золотих і срібних медалей, 3 бронзові), Китаю (5+5+7), США (4+5+2), Росії (4+3+3), Естонії (4+0+0).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Європейська федерація легкої атлетики оприлюднила список спортсменів, які захищатимуть честь континенту на Кубку світу, що відбудеться в Афінах16-17 вересня. З України до Греції поїде стаєр Іван Гешко, стрибунка потрійним Ольга Солодуха і бронзова призерка Олімпіади-2004 і чемпіонату Європи у бігу на 400 метрів із перешкодами Тетяна Терещук-Антипова.