РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.08.2006

160 мільйонів гривень

— такою є на сьогодні заборгованість з зарплати шахтарям, повідомив віце-прем'єр з питань ПЕК Андрій Клюєв на нараді в Кабінеті Міністрів з питань підготовки України до опалювального сезону 2006—2007 років.

12,3 мільйона гривень

бюджетних коштів було перевитрачено при створенні каналу «Дунай—Чорне море» у 2004—2005 роках. Про це заявила Рахункова палата, провівши аудит на українській частині дельти Дунаю. Витрати на створення каналу становили 90,9 млн. гривень при передбачених 78,6 млн. Також аудит показав, що природоохоронні заходи не виконані і не побудовано дамбу, від якої повністю залежить існування суднового ходу.

7,5 мільйона іноземців

відвідало Україну в першому півріччі цього року. Це на 8 відсотків, або на 590 тисяч осіб більше, ніж за аналогічний період 2005 року. Найбільше туристів приїздило в Україну з країн СНД — 4,4 мільйона осіб, або 59% загального в'їзного потоку.

1 мільйон гривень

грошової допомоги виділить «Авдіївський коксохімічний завод» сім'ям шахтарів, які загинули на шахті «Суходольська-Східна», а також шахтарям, які постраждали внаслідок цієї аварії. Як зазначили в прес-службі підприємства, виділені заводом гроші найближчим часом будуть переказані на спеціальний рахунок.

110 тисяч гривень

перерахували співробітники СБУ на придбання гама-ножа для Інституту нейрохірургії. Коштує цей прилад 5,5 мільйона доларів. Збір грошей триває.

На 22 тисячі осіб

скоротилася у червні чисельність населення України. Відповідно станом на липень, у нашій країні мешкали 46,757 мільйона осіб. Про це повідомив Державний комітет статистики. З них 31,7 мільйона людей мешкають у містах, а 14,9 — у селах.

20,5 тисячі шкіл

відкриють свої двері для школярів 1 вересня. Як повідомив міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко, за парти сядуть загалом майже 5,06 мільйона учнів, з них — 380 тисяч першокласників, що на 281,5 тисячі менше, ніж п'ять років тому.

35 відсотків території артбази

під Новобогданівкою співробітники МНС уже очистили від боєприпасів. Як повідомив начальник ГУ МНС у Запорізькій області Олексій Лепський, на сьогодні піротехніками вилучено і перевезено на сортувальний майданчик 1 тисячу 253 тонни боєприпасів та очищено 50 гектарів території. До кінця року передбачається звільнити від небезпечного заліза 63 гектари постраждалої території та розпочати знищення боєприпасів, які не підлягають транспортуванню.

14 спалахів інфекційних захворювань,

в яких постраждало 260 осіб, зареєстровано в Україні з початку року. Лише у червні виникло 9 ускладнень епідемічної ситуації. Як повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України, у 2005 році в Україні зареєстрували 41 спалах інфекційних захворювань, від яких постраждало понад тисячу осіб, зокрема 800 дітей.

5,1 гривні за 1 долар

— такий курс гривні прогнозує Кабінет Міністрів України в 2007 році. Про це йдеться в Прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2007 рік, затвердженому КМУ.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>