«Іронія долі» таємної прибиральниці

17.08.2006

      Сюжет «Іронії долі» — коли жінка приходить додому, а там — безладдя, бо, бачте, невідомий гість сплутав ключі й адреси і насвинячив так, наче в себе в хаті, — не такий уже й фантастичний. Чом би такому й не трапитися, коли гість — п'яний, мов чіп? Натомість дуже неймовірним виглядає варіант, коли трапляється схожа помилка, але в результаті — у будинку не бардак, а чистота й порядок. Водночас саме за такою «схемою» й трапився  днями в Америці абсолютно дійсний курйоз!

      Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», Деббі Філліпс, власниця котеджу в Західній Вірджинії, подзвонила в поліцію і поскаржилася на те, що хтось потайки проникнув до неї додому і... прибрав. Господарка розповіла: коли вона повернулася з роботи, то виявила, що підлога начисто вимита, килими постелені, речі лежать акуратно на нових місцях. Зовсім не так, як було ! Причому для чоловіка все це було не меншою несподіванкою.

      Єдина версія, яка спала на думку копам, була така: «таємна прибиральниця», вона ж «покоївка-маніячка», проникла в дім, коли там не було господарів, і все прибрала. Оскільки нічого з речей родини Філліпс не зникло, поліція відмовилася порушувати справу.

      Через місяць таємницю розкрив сусід Деббі. З'ясувалося, що в день таємного прибирання він викликав покоївку до свого котеджу, який стоїть через дорогу. Ключ від нього був схований у тому самому місці, що й ключ від будинку Філліпс. У домах збігалася навіть кількість кімнат. Таким чином, покоївка просто переплутала котедж...