«Наколоті» смугасті «ягідки»

«Наколоті» смугасті «ягідки»

Кавун — це справді унікальний продукт: він вважається найкращим природним сечогінним засобом, адже прекрасно виводить солі й шлаки. Його нерідко рекомендують лікарі при подагрі, захворюваннях нирок, печінки, серця і шлунку. Крім того, у кавуні міститься багато заліза, тому його вводять у раціон хворих на анемію. Кажуть, що навіть корисно гризти кавунове насіння — його олія за своїми якостями нагадує мигдалеву. Але кавун корисний лише за однієї умови — якщо в ньому немає нітратів. Не секрет, що нерідко в гонитві за врожаєм підприємці «допінгують» смугасті ягоди азотними добривами.

Груші й сливи — в екзилі

Груші й сливи — в екзилі

«Зелений» сезон овочів і фруктів у розпалі, отож наїдаймося на весь наступний рік наперед! Тим більше що експерти, незважаючи на несприятливі погодні умови навесні, зазначають: голодними не залишимося, наросте усякого вдосталь. Ще й не знатимемо потім, де дівати. Чи не найбільше пощастило цьогоріч із овочами. За даними Проекту аграрного маркетингу, 2006 рік стане рекордним за обсягом виробництва томатів, а ціни на них очікуються порівняно низькі. Як зазначають експерти, погодні умови цього року дуже сприяють червоненьким. Відтак це неминуче приведе до досить низьких цін у сезон масового збирання, впевнені фахівці. «Уже зараз ціни на томати в середньому на 10—20 відсотків нижчі, ніж у минулому році», — зазначає Андрій Ярмак, заступник директора, головний спеціаліст з ринкової інформації Проекту аграрного маркетингу. А попереду ще ж сезон консервування! До речі, Україна нині перебуває на 6-му місці в Європі за обсягами виробництва томатів, поділяючи його з Португалією. Так що доженемо і переженемо!

Всі статті рубрики