ХРОНІКА

11.08.2006
Футбол

      Серію передсезонних товариських матчів лондонський «Челсі» завершив домашнім поєдинком на «Стемфорд Брідж» проти «Селтіка». Результат захопливого протистояння — 1:1. У першому таймі рахунок відкрили шотландці (Колдвел), але невдовзі господарі відновили рівновагу (Райт-Філліпс) і почали диктувати свої умови. Андрій Шевченко вийшов на заміну замість Райта-Філліпса, мав кілька слушних нагод відзначитися, часто брав ініціативу на себе, але безуспішно.

      Тепер у неділю на «аристократів» чекає «Ліверпуль» — ці дві команди розіграють «Ком'юніті шилдс», тобто англійський Суперкубок.

Теніс

      На жіночому турнірі Nordea Nordic Light Open у Стокгольмі (призовий фонд — 145 тис. доларів) українка Юлія Бейгальзімер припинила боротьбу в другому колі, поступившись другій сіяній На Лі з Китаю — 4:6, 0:6.

Шахи

      У Туреччині на всесвітній юніорській шаховій Олімпіаді (гравці до 16 років) українська збірна після п'яти турів  піднялася на першу сходинку в турнірній таблиці.

Баскетбол

      У Словаччині на першості Європи серед юніорок (U-16) українські дівчата в другому матчі чвертьфінального групового раунду поступилися команді Литви — 58:75 (Малашенко — 18 очок). На перше місце вийшли чешки, які знову перемогли, тепер — польок. Щоб посісти друге місце й увійти до півфіналу, тепер українкам потрібно з великим рахунком вигравати у ровесниць із Польщі й чекати розгрому литовок збірною Чехії.