РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.08.2006

2,6 мільйона гривень

становили у червні заощадження українців. Порівняно з травнем вони виросли на 9,8%, зазначає Держкомстатистики. Зокрема, оплата праці населення у червні порівняно із травнем збільшилася на 8,5%, а соціальна допомога й інші отримані поточні трансферти збільшилися на 13,9%.

90 тисяч дітей

із Києва оздоровилися цьогоріч за рахунок міського бюджету. Ще стільки ж зможуть відпочити до кінця серпня. Головне управління у справах сім'ї та молоді надає пільговим категоріям дітей безплатні путівки в санаторії Криму, Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської, Одеської, Запорізької областей.

51,4 тисячі гривень

допомоги виділила влада Києва на лікування 8-річного киянина Михайла Косташа, якому зробили трансплантацію кісткового мозку. Ця сума була виділена за рахунок коштів, передбачених на програму « Здоров'я киян». Допомога надійде на рахунок Київського міського центру трансплантації кісткового мозку для закупівлі медикаментів, необхідних для лікування дитини.

432 підроблених та чужих паспорти

вилучено за півроку на кордоні України. Ще 7184 особи не були пропущені через кордон через недійсні або пошкоджені документи. Про це повідомив відділ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Державної прикордонної служби України.

62-ге місце

за рівнем зарплат посідає Київ серед 70 найвідоміших міст світу. Про це свідчать результати дослідження швейцарського банку UBS. У першій, найзаможнішій, п'ятірці — Копенгаген, Осло, Цюріх, Женева і Нью-Йорк. Москва в цьому списку посідає

48-ме місце. За рівнем зарплат Київ випереджає тільки столицю Кенії Найробі, Софію, Пекін, Бангкок, Джакарту, Манілу і Делі. Дослідження проводилися на основі порівняння зарплат представників 14 професій. За рівнем купівельної спроможності Київ посів 60-е місце із 70. Нагадаємо, що в списку найдорожчих міст світу Київ у червні посів 21-ше місце серед 144 мегаполісів.

52 отруєння грибами

станом на 4 серпня зареєстровано в Україні (серед постраждалих — 11 дітей, 1 дорослий помер). За аналогічний період минулого року грибних отруєнь було втричі більше — 155 осіб, в тому числі 26 дітей (померло 16 людей, серед них 6 дітей).

20 банків

на 1 серпня перебували в Україні в стані ліквідації. За даними Нацбанку, 16 ліквідовуються за рішенням НБУ, 3 — за рішенням суду, 1 — за рішенням зборів акціонерів (власників) банку. Загалом у країні працює 165 банків.

На 11 відсотків

скоротилася цього року в Криму кількість смертей від нещасних випадків. У першому півріччі на півострові від нещасних випадків, отруєнь, травм загинуло 1432 особи (або кожен 11-й померлий за цей період). За інформацією Головного управління статистики в АРК, нещасні випадки посідають третє місце серед основних причин смерті — після хвороб системи кровообігу і новоутворень.

На 9,3 відсотка

подорожчало житло на первинному ринку в липні в містах-супутниках Києва порівняно з травнем. Як повідомляє прес-служба будівельно-інвестиційної компанії «Київ Житло-Інвест», вартість 1-кімнатних квартир збільшилася в середньому на 8,4%, 2-кімнатних — на 11,3%, а 3-кімнатних — на 8,3%. Наразі мінімальний 1 кв. м житла в містах-супутниках столиці коштує 640 у.о., а в середньому — 860 у. о. Середня ціна 1 кв. м нового житла Києву складає 1650 у. о за кв. м.

На 3,4 відсотка

зросли в середньому роздрібні ціни на нафтопродукти з 31 липня по 7 серпня. Як повідомляє УНІАН, найбільшу динаміку зростання демонструє «найсоціальніший» бензин А-76, який за тиждень подорожчав на 5,47%, або на 20 коп./літр (до 3,81 грн./літр). Бензини А-92, А-95 і А-98 за тиждень подорожчали в середньому на 15 коп за літр (до 4,15 грн./літр, 4,43 грн./літр і 5,00 грн./літр відповідно).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>