ЦИТАТИ ТИЖНЯ

11.08.2006

Іван Васюник, заступник голови секретаріату Президента

— про історичну місію свого шефа та історичні ж паралелі:

      — «Президент — чудесна людина і, взагалі, мудрий, але йому не вистачає волі і прагнення, і боюся, що в нього немає сил правити країною». Це цитата не про українського Президента Ющенка. Це цитата про американського президента Лінкольна, який у дуже важкий для США час об'єднав Південь і Північ Америки. У той час, коли він це зробив, його не зрозумів ніхто. А зараз Лінкольн — найвидатніший президент США.

(«1+1», «Обком»)

 

Олег Рибачук, голова секретаріату Президента

— про мету Універсалу національної єдності та його курс:

      — В Україні відбулося те, що відбулося в Польщі 15 років тому, коли там було два десятки «круглих столів». І вони дали відповідь на питання, куди іде Польща. Незалежно від того, хто при владі — правий ти чи лівий, рожевий, зелений чи голубий, Польща рухається визначеним шляхом.

      Уряди у нас міняються раз на рік, раз на два роки відбуваються вибори. І якщо в залежності від уряду буде змінюватися курс, країна зайде в нікуди.

      ...По цьому документу в нас один зовнішньополітичний курс — до Європейського Союзу. І НАТО — це колективна система безпеки. В Універсалі записано: «Вступ до НАТО — після референдуму». Це великий компроміс Президента. Тому що ситуацію довели до істерії, коли бабульки в Криму у своїх погребах бачать американські підводні човни. Тепер, щоб ця параноя спала, треба спокійно пояснити: човни будуть запущені тільки після референдуму.

(«Українська правда»)

 

Наталя Вітренко, лідерка Прогресивної соціалістичної партії України

— про заокеанське коріння українського Універсалу:

      — Універсал [національної єдності] — це пакт зради православно-слов'янської цивілізації і ліквідація суверенітету України. Хоча Універсал є неконституційним документом, він зв'язав руки всім партіям, які його підписали, оскільки примушує їх виконувати те, що потрібно Президенту. І не стільки навіть йому особисто, скільки замовникам «помаранчевого» перевороту в Україні. А режисер усіх перетворень в Україні за останні 15 років — США.

      А Янукович — це натовський снодійний порошок, який розробили і впровадили натовці для втихомирення південного сходу України та Росії.

(УНІАН, «Українська правда»)

 

Віктор Янукович, Прем'єр-міністр України

— про свої програмні бажання й можливості:

      — Програма Кабінету  Міністрів обов'язково буде готуватися новим урядом. Ця програма буде розглядатися тут, у парламенті. У нас буде з вами можливість врахувати всі пріоритетні напрямки життя нашої країни. Тільки, як кажуть, щоб завжди наші можливості співпадали з нашими... Щоб бажання співпадали з нашими можливостями.

(стенограма засідання ВР 4 серпня)

 

Василь Цушко, голова фракції СПУ в парламенті

— про те, чому розпалася «помаранчева» коаліція:

      — «Помаранчеві» самі ж і розсварилися через владу, соціалісти в цьому не брали участі. Якби Ющенко на початку 2005-го скомандував парламенту схвалити вступ України до товариства пінгвінів Антарктиди, депутати б проголосували. «Помаранчевим» треба було рік відпрацювати на Майдані, а потім уже — на себе. А вони почали як мародери, які увірвалися в місто, — з грабунку.

(журнал «Корреспондент»)

 

Святослав Піскун, екс-Генпрокурор і народний депутат від «Регіонів»

— про те, хто і як отруїв Віктора Ющенка:

      — У дворі в Ющенка стоїть половецька баба. На зразок тих, котрі ставили на половецьких курганах-могильниках. Уявіть собі, яку негативну енергію несе в собі ця баба! Виникають питання: де він її взяв і навіщо поставив у дворі? Мені розповідали, що цю бабу подарував чи то Бакай, чи то ще хтось. Я Віктору Андрійовичу говорив, що її потрібно позбутися, наприклад передати в музей. Адже від такого експоната не те що почорніти — позеленіти можна.

      Моя бабуся була професійною знахаркою. До неї їздили з усього Чорнобильського району дітей лікувати. Окремі її навички я перейняв. Відчуваю більше, ніж сказано або написано. По темі отруєння все зрозуміло?

(«Українська правда»)

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>