НОВИНИ ПЛЮС

08.08.2006
Київський транспорт не подорожчає

      Тарифи на проїзд у міському транспорті найближчим часом підвищувати не будуть, пообіцяв київський міський голова Леонід Черновецький. «Зміну тарифів на транспорті у бік збільшення не обговорюємо, тому що на громадському транспорті їздять люди небагаті. Ми поки спробуємо збільшити економічну ефективність роботи транспорту», — цитує мера «Главред».

Станцію метро «Дарниця» добудують у жовтні

      «Київметробуд» переніс здачу в експлуатацію другого виходу зі станції метро «Дарниця» з 24 серпня на жовтень. За словами голови правління компанії Володимира Петренка, зараз готовність будівництва цього виходу становить 50%. Як повідомляють «Українські новини», на перенесення строків вплинула загальна ситуація в метробудуванні в столиці, зокрема, відсутність фінансування, невиплата зарплат метробудівцям.

Попеклися п'ятеро чоловіків

      У селищі Катеринопіль, що на Черкащині, в майстерні приватного підприємця під час проведення електрозварювальних робіт стався вибух. Як з'ясувалося, зварювальні роботи проводив чоловік, який не мав ніякої спеціальної освіти, і сам він залишився неушкодженим. Постраждали ж п'ятеро чоловіків, які стояли поруч та спостерігали за ремонтом паливного бака. У них — опіки ІІ—ІІІ ступенів від 20 до 40 відсотків тіла. Наразі чоловіки перебувають у тяжкому стані в Черкаській міськлікарні, повідомляє Центр пропаганди ГУ МінНС у Черкаській області.

Тіла альпіністів привезли в Україну

      До Києва доставили тіла трьох українських альпіністів, які загинули на Ельбрусі. Цим же літаком повернувся і травмований товариш загиблих, передає «5-й канал». Російські рятувальники продовжують шукати ще одного українського альпініста Костянтина Шепеленка.

Хіросіма пам'ятає

      45 тисяч осіб зібралися позавчора в Парку миру Хіросіми для вшанування 61-ї річниці руйнації цього міста американською атомною бомбою. Мер Хіросіми Тадатосі Акіба у своїй промові піддав критиці держави, які мають у своєму розпорядженні арсенали ядерної зброї чи виношують плани її розробки. Він закликав світове співтовариство повністю очистити нашу планету від цієї смертоносної зброї. 61 рік тому під час першого в історії людства ядерного нападу загинули більше 140 тисяч осіб, а ще 100 тисяч померли в наступні роки від опромінення.

«Мерси» за бавовник

      «Кожен із вас отримає по «Мерседесу», пообіцяв двадцятьом міністрам свого уряду президент Туркменістану Сапармурат Ніязов. Натомість п'ять голів облдержадміністрацій отримають джипи. Можливо, що також і «мерси», але лише у випадку, якщо виконають плани збору бавовни. Цінні подарунки мають бути вручені з нагоди 15-ї річниці незалежності країни, яку відзначатимуть 27—28 жовтня.

Згвалтували не лише демократію

      Американський військовий трибунал у Багдаді почав розгляд справи чотирьох американських військовослужбовців, яким прокуратура висунула звинувачення у вбивстві в березні цього року чотирьох іракців в місцевості Махмудія. Однією з жертв стала 14-річна дівчина, яку перед розстрілом ще й згвалтували солдати. П'ятого військовослужбовця, який уже встиг демобілізуватися, судитимуть у США. Зі свідчень, які зібрала прокуратура, випливає, що солдати діяли без жодних докорів сумління і з винятковою жорстокістю. Підсудним загрожує навіть смертна кара. Американська військова прокуратура також проводить слідство стосовно кількох інших злочинів американських військовослужбовців у Іраку, зокрема вбивства 24 цивільних у місцевості Хадіта в листопаді минулого року.

У Мексиці перерахують, але не все

      Мексиканський Федеральний виборчий суд постановив провести повторний перерахунок голосів на 11 тисячах зi 130 тисяч виборчих дільниць країни, які були віддані на президентських виборах 2 липня. Суд відхилив позов кандидата у президенти від лівих партій Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який не погодився зi своїм програшем «правому» кандидату Філіпе Кальдерону з мінімальною різницею в піввідсотка голосів і вимагав провести повний перерахунок голосів по всіх дільницях країни. Обрадор не вдоволений рішенням суду і закликав своїх прибічників продовжити акції протесту в столиці країни, які і так впродовж останнього тижня паралізували життя міста з населенням у 25 млн. осіб.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>