РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.08.2006

110,5 мільярда гривень кредитів

на тривалий термін видали в першому півріччі українські банки. Це майже на 30% більше, ніж торік. Як зазначає НБУ, обсяг кредитів в іноземній валюті збільшувався швидшими темпами, ніж у національній валюті.

300 тисяч гривень

виділила столична влада на проведення протиаварійних робіт у Ближніх печерах Києво-Печерської лаври, де стався обвал. Загалом торік 12 об'єктів на території Києво-Печерської лаври було визнано аварійними.

300 тисяч гривень

бюджетних коштів виділить Рівненська облдержадміністрація на Програму збереження культових споруд регіону. Програмою передбачено ремонт 12 храмів області, зокрема, православних церков у Гощанському та Рівненському районах, а також Свято-Воскресенського собору в Рівному.

Близько 20 тисяч дітей

підуть у Києві 1 вересня в школу вперше. Хоча до кінця місяця ця цифра може й зрости, бо не всі батьки ще подали документи. Також із нового навчального року в столиці запрацює чотири додаткові школи — це навчальні заклади, що ремонтували або розширювали.

17 тисяч абітурієнтів

стали цьогоріч студентами вищих медичних закладів України. Однак, як зазначають у МОЗ, такі обсяги прийому недостатні для галузі, адже дефіцит лікарів становить 15 тисяч 800 осіб, iз них майже п’ять тисяч осіб — у сільських медзакладах. Міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко вже направив звернення до Кабміну щодо збільшення у 2007 році прийому до медвузів.

1,6 тисячі гектарів

землі несільськогосподарського призначення продала Україна за 5 місяців. До державних і місцевих бюджетів від продажу цих ділянок надійшло 535,7 млн. гривень. Середня ціна, за якою продавався один квадратний метр землі, становила 37,62 грн. (або 3 тис. 762 грн. за сотку). Найбільше землі продано в Житомирській, Львівській, Закарпатській, Київській областях. Не продано жодної земельної ділянки у Севастополі.

Близько 600 міліціонерів

забезпечуватимуть правопорядок під час проведення Сорочинського ярмарку. За словами начальника Полтавського обласного УВС Сергія Авраменка, «якщо приїде Президент, то міліції буде більше». У 2005 році охорону на ярмарку забезпечували близько 700 правоохоронців. Щорічно ярмарок відвідують близько мільйона людей.

На 45—65 відсотків

від потреби забезпечені технікою аграрії України, повідомляє Мінекономіки. Більшість цієї техніки застаріла, що позначається на зниженні якості польових робіт (затягуються їхнi строки, збільшуються втрати врожаю та витрати сільгосппідприємств на ремонт) і, відповідно, негативно позначається на собівартості продукції.

10 супутників

має намір вивести на орбіту Україна до 2015 року. Ці супутники надаватимуть послуги зв'язку для самої України, а також країн Європи, Азії й Африки. За словами міністра транспорту Віктора Бондаря, вартість першого супутника становитиме близько 250 млн. доларів, другого — близько 220 млн. Перші два супутники планується вивести на орбіту протягом 3 років. Сьогодні на орбітах перебувають 285 супутників, що належать 15 країнам.

На 2,6 відсотка

Мінбуд підвищив опосередковану вартість будівництва житла в Україні у третьому кварталі — з 2 783 до 2 856 гривень за кв. м. Опосередкована вартість житла в Києві залишається найвищою в Україні (3216 грн. за кв. м). Найнижча — в Кіровоградській області та на Луганщині. Показники опосередкованої вартості використовуються при плануванні обсягів держінвестицій, визначенні розміру пайової участі при зведенні житла, обсягів фінансування будівництва соціального житла тощо.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>