А Гаррі Поттер — голий...

02.08.2006
А Гаррі Поттер — голий...

Реiнкарнацiя Поттера.

      Шалено популярний серед дітей і тінейджерів британський актор Даніель Редкліфф на початку наступного року дебютує в одному з лондонських театрів, повідомляє «Кореспондент» з посиланням на The Times. Вочевидь, сімнадцятирічний «чаклун» вирішив убити двох зайців: довести, що, так би мовити, не Гаррі Поттером єдиним, та виразити себе не тільки перед камерою, а й на театральному кону.

      Схоже, після прем'єри суперечливої п'єси Пітера Шеффера Equus про еротичні взаємовідносини між людьми і кіньми, «поттеріана» з органічним і правдоподібним у головній ролі Редкліффом, видаватиметься його фанатам справжнім задзеркаллям. Наступною роллю «Гаррі Поттера» стане перевтілення у психічно хворого хлопчика-конюха Алана Стренга. А в одній зі сцен Даніель повинен буде зобразити сексуальне задоволення, їдучи верхи.

      Але п'єса зачіпає не тільки тему сексуальності, а й релігію та грецьку міфологію. За сюжетом, хлопчик Алан обстежується у психіатра після того, як виколов очі у шести коней металевим стрижнем. Фахівець повинен пояснити дії свого пацієнта, але натомість зіштовхується з власними проблемами. Можливо, роль лікаря зіграє Річард Гріффітс, «родич Гаррі Поттера», який у фільмі-казці грав його дядечка-магла. На думку The Times, це було б тріумфальним поверненням на сцену для актора, який отримав театральну премію «Томмі» .

      Сам Даніель позавчора прокоментував заанонсовану участь у Equus своєму російському фан-сайту: «Я справді в захопленні від цієї ідеї, — сказав він, — а також схвильований, що гратиму з Річардом Грiффітсом — дядечком Верноном. Як для актора ця постановка — величезний досвід, адже Equus — екстраординарна річ, таку можливість не можна упускати. Репетиції почнуться в січні — чекаю з нетерпінням» .

      У свою чергу агент Редкліффа поставив під сумнів твердження, що Даніель гратиме оголеним, адже в деяких постановках п'єси ці сцени були видалені зі сценарію. Цікаво, що епатаж цієї п'єси полягає не тільки в оголеному Редкліффі на коні, а й у самій спробі поставити її знову. Адже не так давно Equus опинився в центрі скандалу: викладача театральної майстерності з Понтифрідда Джона Річарда, який поставив її в шкільному театрі, звинуватили в сексуальному розтлінні. За день до судового вироку Джон покінчив життя самогубством. Після цього випадку Національна асамблея Уельсу заборонила Equus для постановки в школах. Сенсацію п'єса Шиффера викликала і після своєї першої прем'єри — у 1973-му в Національному театрі. Після того її перенесли на сцену Бродвея, а одну з головних ролей тоді грав Ентоні Хопкінс. Загалом же Equus мала близько 1200 постановок, і стала однією з найуспішніших п'єс Нью-Йорка. В 1977 році за її сюжетом зняли фільм із Річардом Бартоном.