ХРОНІКА

02.08.2006
Теніс

      На турнірі першої категорії WTA у Сан-Дієго (США) з призовим фондом аж у 1 млн. 340 тис. доларів до основної сітки змагань на хардовому покритті потрапило троє українок: Олена Бондаренко — автоматично, завдяки високому місцю у світовому рейтингу, її молодша сестра Катерина та Ольга Савчук — через кваліфікацію. Учора в матчах першого кола Катерина Бондаренко вже встигла обіграти американку Коко Вендеведже — 6:4, 6:2, а Ользі Савчук пощастило в матчі з чешкою Ганною Шромовою — за рахунку 2:2 суперниця травмувала праву руку. Бондаренко-старша очікувала зустрічі з Чандою Рубін (США).

* * *

      У новому рейтингу WTA українка Олена Бондаренко зсунулася на одну позицію донизу і є тепер 72-ю ракеткою світу, Юліана Федак — навпаки, піднялася на дві сходинки, зараз вона 75-та, а Юлія Бейгельзімер стала третьою українкою в чільній сотні: її номер — 99 (був 113). Вікторія Кутузова — 103-тя, Ольга Савчук — 105-та, Катерина Бондаренко — 107-ма, Юлія Вакуленко — 110-та.

Гандбол

      В Іспанії відбулося жеребкування групових турнірів гандбольної Ліги чемпіонів. Чемпіон України «Портовик» із Південного потрапив до групи Н разом із клубами «Монпельє» (чемпіон Франції), «Вальядолід» (Іспанія) та переможцем пари «Брегенц» (Австрія) — «Вікінг Малт» (Литва).

Шахи

      За тур до фінішу супертурніру Кубок Північного Уралу юна українка Катерина Лагно випереджала найближчу суперницю вже на ціле очко. У восьмому раунді Катя обіграла чорними росінку Матвєєву, тоді як її головна конкурентка, Чень Чжу з Катару, капітулювала білими перед ще однією представницею Росії Надією Косинцевою. Тепер у Лагно 6,5 очка, у Чжу — 5,5.

Стрільба

      На чемпіонаті Європи з кульової стрільби в Загребі українці здобули ще одну нагороду. Команда наших чоловіків — Прянишников, Ульвак, Гільченко —  стріляючи по рухомій мішені з 10 м зі «змішаним бігом»,  поступилася тільки китайцям (1142 очки проти 1158 у снайперів КНР, що є повторенням світового рекорду).

Хокей

      Легендарний чеський голкіпер Домінік Гашек, який провів минулий чемпіонат НХЛ у складі «Оттави», підписав контракт на один рік із «Детройтом». Це вже третій прихід Домінатора до лав «Ред уїнгз»: раніше він захищав ворота «Червоних крил» у сезонах 2001/02 і 2003/04. Зараз Гашекові вже 41 рік.

Футбол

      Чемпіонат Росії. (13-й тур.) «Ростов» — «Спартак» (Нч) — 2:1.

* * *

      Голландський нападник Руд ван Ністелрой перейшов із «Манчестер юнайтед» до мадридського «Реалу». Спортивний директор «Галактікос» Предраг Міятович повідомив, що цей трансфер обійшовся їм у 10 млн. фунтів стерлінгів. «Летючий голландець» уже успішно пройшов медобстеження на базі «реалістів» і починає тренування з новими партнерами. У «Манчестері» Руда не влаштовував нездоровий клімат у колективі та той факт, що він перестав бути постійним гравцем основи.

* * *

      Ізраїльські клуби цього тижня проведуть свої матчі в другому відбірковому раунді Кубка УЄФА на нейтральних полях. Як інформує офіційний сайт УЄФА, таке рішення викликане міркуваннями безпеки.

      Тим часом збірна Лівану з огляду на ту саму причину — лівансько-ізраїльську війну — оголосила про неможливість своєї участі у відбірковому турнірі до Кубка Азії-2007.