Сліди «Ураганів» у Києві

02.08.2006
Сліди «Ураганів» у Києві

Антон Бабчук із Кубком Стенлі у Києві. (Iрини ЧЕРЕПИНСЬКОЇ.)

      Кубок Стенлі — найстаріший і найпрестижніший трофей професіонального спорту Північної Америки. Ще в 1892 році його заснував лорд Стенлі для найкращої хокейної команди Канади. Тепер його розігрують не лише представники США, а й легіонери з Європи, в тому числі — і з України, які грають за канадські й американські команди.

      Коли два роки тому Кубок Стенлі виграла «Тампа» з нашим Русланом Федотенком на провідних ролях, ми небезпідставно сподівалися побачити 20-кілограмову срібну чашу в Києві. І Федот справді привіз трофей на Батьківщину. Цього ж літа, коли Кубок здобула «Кароліна харрікейнз», здавалося б, маршрут почесного призу проляже не через наші царини. Але ні. Колишній киянин Антон Бабчук, заграний, щоправда, за збірну Росії, згадав своє коріння. Завдяки йому Кубок лорда Стенлі вчора гостював у столиці України.

      О першій годині дня в аеропорту «Бориспіль» Бабчука з трофеєм зустрічала досить велика група фанатів хокею, які потім супроводжували Антона до рідної ковзанки «Авангард», де він робив перші кроки у «найшвидшій грі у світі». На убогій ковзанці відбулася друга презентація Кубка уболівальникам (раніше це вже робив Руслан Федотенко). Сфотографуватися з чашею міг кожен бажаючий.

      «Менi дуже приємно знову бути в «Авангардi», де я виховувався як хокеїст аж до 14 рокiв», — сказав Антон.

      Цього разу урочистого виносу Кубка Стенлі на майдан Незалежності, як у 2004 році, та конфеті на голову хокейної зірки не було. Все-таки вже не вперше. І в київській мерії Бабчука, як Федотенка, не приймали і не нагороджували. Зате хокеїста разом iз трофеєм провезли по Києву  в кабрiолетi з мiлiцейським ескортом. А  о шостій годині вечора в концерт-холі «Фрідом» відбулася прес-конференція за участi Антона, про подробиці якої читайте у завтрашньому числі «УМ». На той час Кубок Стенлі відвідає вже й Омськ, куди його завезе екс-українець Олег Твердовський — ще один «натуралізований росіянин» і зі складу «Ураганів».

Ігор САВЕНКО,
Нестор ДИМ.