УДАВитися можна зі сміху!

25.07.2006

      Не позаздриш удавам, які живуть у неволі. Це ще добре, коли велетенського змія цілий день носять на руках фотографи, примушуючи зніматися на шиях чи на руках «простих смертних». Але часом із висмикнутими з живої природи плазунами трапляються такі оказії...

      Приміром, днями у США кращі ветеринари штату Айдахо боролися за життя дурного пітона з міста Кетчум, який заковтнув цілу ковдру з електричним підігрівом. Просто в ній заховався кролик, відведений рептилії на обід. Тож змій, довжина якого становить 3,6 метра, недовго думав і «прийняв» усередину весь «пакет». У результаті складної операції хірурги дістали з пітонового нутра електричні дроти, штекер i пульт управління підігрівом. Тканина й кріль залишилися в череві — вони, на відміну від електричних причандалів, перетравляться і зміюку не вб'ють. Наразi ж пiтон не менш як два тижнi вiдходитиме вiд загального наркозу.

      А ще один удав — теж «американець», зі штату Мічиган, — став жертвою гуморного характеру свого власника. 31-річний автомеханік Джеймс Мелл заради сміху на півдня затрамбував свого холоднокровного улюбленця в поштову скриньку, щоб... налякати листоношу. Коли працівник пошти прийшов із газетами, відкрив скриньку й побачив там велетенського гада, він, ясна річ, ледь не помер зі страху. А Мелл у цей час визирав із-за куща й реготав щосили.

      Як повідомляє сайт РБК, ображений листоноша, відійшовши від шоку, вирішив покарати жартівника й подав жорстку позовну заяву до суду. Прокурор вимагав для Мелла покарання у вигляді 6 років тюрми. Пронесло: приколіст написав покаянного листа, й суд не став карати його позбавленням волі. Але тепер оштрафований Джеймс десять разів подумає, перш ніж використовувати у розіграшах свого удава.