НОВИНИ ПЛЮС

20.07.2006
Україна — за звільнення Козуліна

      Україна приєдналася до заяви головуючої в Євросоюзі Фінляндії, яка закликає владу Білорусі звільнити колишнього кандидата у президенти Олександра Козуліна. Як повідомляє «ProUA», ЄС висловлює занепокоєння тим, що білоруський опозиціонер, звинувачений у хуліганстві й порушенні громадського порядку, засуджений на п'ять із половиною років. На думку авторів заяви, справа проти Козуліна є політично мотивованою і це ще один приклад намагання Білорусі покарати демократичну опозицію за використання ними демократичних прав. Відтак Євросоюз закликає офіційний Мінськ негайно звільнити Козуліна та інших політичних бранців з-під варти.

Хабарництво у ВНЗ

      Цього року до кримінальної відповідальності за хабарництво притягнуто 119 керівників і викладачів ВНЗ, повідомив начальник Департаменту боротьби з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб. Серед пійманих на гарячому — 2 ректори, 5 проректорів, 7 деканів. Загалом викрито 242 факти хабарництва. Сума хабарів коливається від 500 грн. до 60 тис. грн.

Співпраця авіаторів
...із росіянами

      АНТК імені Антонова продовжує роботу над проектом створення і серійного виробництва військово-транспортного літака АН-70 спільно з російськими партнерами. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу АНТК.

      Як сказав генеральний конструктор підприємства Дмитро Ківа,  російська сторона офіційно не підтвердила про вихід із програми.

...із китайцями

      АНТК імені Антонова відзначає зацікавленість представників авіаційної промисловості Китаю в розвитку співпраці з підприємством. Як повідомляє УНІАН, тема співпраці сторін порушувалася під час Міжнародного аерокосмічного салону «Фарнборо— 2006». Зокрема, підприємство провело переговори з представниками Комісії з оборонної промисловості й технологій Китаю і підписало договір щодо нового етапу робіт і нових проектів.

Грузія видворяє російські бази

      Сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Грузії Зураб Ногаіделі доручив МЗС республіки та Фонду держмайна підготувати відповідні документи  для реалізації постанови парламенту про виведення російських миротворчих сил з Абхазії та Південної Осетії. Це питання, безсумнівно, стане головним під час наступної зустрічі президентів Грузії Михаїла Саакашвілі та РФ Володимира Путіна, яка відбудеться в рамках неформального саміту СНД 21 липня.

Перепоховання Гамсахурдія

      Грузинська патріархія оприлюднила свою позицію з приводу перепоховання праху першого президента Грузії. Гамсахурдія втік до Чечні після короткої громадянської війни в Грузії 1991—92 років та був убитий там за нез'ясованих обставин. Як повідомив інтернет-сайт РПЦ, у Грузинській православній церкві вважають доцільним перепоховати прах Гамсахурдії у нещодавно збудованому монументальному соборі св. Трійці на горі Еліа в Тбілісі. Родина екс-президента погодилася з таким рішенням. Син Гамсахурдії — Георгій — відбув до Грозного для узгодження з місцевою владою питання про перепоховання.

Папу вшанують рок-н-ролом

      Завтра в місцевості Бассано Романо, що в центральній частині Італії, відбудеться великий рок-концерт на вшанування пам'яті Папи Івана Павла ІІ. Як повідомляє польська агенція ПАП, цей захід під оригінальною назвою «Круті люди Івана Павла ІІ» організували місцеві ченці-бенедиктини в парку біля монастиря святого Вінченце.

Рига заборонила гей-парад

      Ризька Дума ухвалила постанову, якою заборонила проводити в латиській столиці парад геїв, що планувався на 22 липня. Депутатська комісія з громадських заходів погодилася з позицією МВС країни щодо того, що під час гей-параду можливі провокації та насильство. Як передає РІА «Новости», члени Товариства підтримки геїв та лесбійок мають намір оскаржити в суді цю постанову і все-таки провести Ригою ходу сексменшин.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>