Одна з вісімдесяти шести

14.07.2006
Одна з вісімдесяти шести

Та сама сукня з бантом на «зоні бікіні».

      Ех, потрапити б зараз до Лос-Анджелеса! Ніяких тобі коаліцій-опозицій, політичних зрад і розборок, підвищення комунальних тарифів, а тільки плюскіт Тихого океану, яскраве каліфорнійське сонечко, найкрасивіші дівчата Всесвіту... Щоправда, серед дівчат, які з'їхалися до кіношної столиці світу не просто так, а на конкурс «Міс Всесвіт—2006», пристрасті незабаром запалають не менші, ніж серед наших політиків. Але скажіть, на кого вам приємніше дивитися? Отож-бо.

      Саме дійство, яке визначить, кому володарка минулорічного звання найпрекраснішої Наталі Глебова передасть всипану перлами корону, відбудеться 23 липня. Але це, як уже знають постійні читачі «УМ», лише остання крапка, яку поставить над «і» «фінальне» журі. А до того учасницям конкурсу належить пройти чимало випробувань: освоїтися на новому місці, звикнути до шаленого графіка репетицій та відвідин урочистих заходів, потоваришувати одна з одною і, головне, сподобатися тому журі, яке, власне, і відбирає серед 86 учасниць конкурсу тих найдостойніших, котрі вийдуть у фінал і на очах у мільярдів телеглядачів змагатимуться за звання переможниці.

 

Дешеве задоволення

      До речі, про глядачів: квитки до найбільшого (понад 6,5 тисячі місць) у США залу «Шрайн аудиторіум», де відбуваються церемонії вручення премії «Еммі», «Греммі», MTV Music Awards, а цього року — ще й вибори «Міс Всесвіт», продають фактично задарма (це, звісно, якщо порівнювати з концертами Пугачової, коли вона приїздить в Україну). Кожен, хто хоче потрапити на фінальне шоу «Міс Всесвіт», може замовити це задоволення на сайті www.ticketmaster.com. Вартість — від 45 до 150 доларів. Немає таких грошей? Можете насолодитися «генеральною репетицією» й помилуватися учасницями конкурсу у вечірніх сукнях усього лише за 15 «зелених». Погодьтеся, для американців, яким навіть на інший кінець світу для цього летіти не треба, така платня — взагалі копійки.

      Охочим оцінити «місок» не лише у сукнях, а й у купальниках організатори з компанії Дональда Трампа надали таку можливість, продаючи квитки на «шоу-презентацію», що відбудеться 18 липня (саме там судді оцінюватимуть учасниць у вищеописаних «прикидах»), за ціною від 25 до 65 доларів. Зате тому, хто мав бажання посидіти разом із двома конкурсантками та сімома іншими гостями за столиком на урочистому прийомі минулого вівторка, довелося викласти з кишені 500 доларів.

Краще побачити й почути

      Однак повернімося до наших баранів, чи то пак, красунь. Їх, між іншим, уже можна побачити й навіть почути на офіційному сайті «Міс Всесвіт» за адресою www.missuniverse.com. Там уже розміщені не лише фото вродливиць (у купальниках однакового крою і власних вечірніх сукнях), а й їхні інтерв'ю-розповіді про себе. Принагідно зауважимо, що часто трапляються сюрпризи: дивишся на фото й бачиш перед собою неземну красу. Вмикаєш інтерв'ю тієї самої дівчини — ну й страшко! Це до того, що наразі визначитися з тим, хто має шанси здобути корону «Міс Всесвіт» цього року, досить складно. Хоча серед фавориток (принаймні на суб'єктивний погляд автора цих рядків) мали б бути міс Домініканська Республіка, міс США, також дуже непогано виглядають міс Бразилія, Канада, Філіппіни, Пуерто-Рiко та міс Мексика. А, скажімо, міс Ісландія підкуповує дуже природною, якоюсь просто щирою й таки ісландською красою.

      До речі, на одному з сайтів, що супроводжує цей конкурс краси, триває опитування щодо прогнозування майбутньої переможниці. Так от, на думку значної частини респондентів, найбільше званню «Міс Всесвіт» відповідає Міа Таверас із Домінікани. Станом на вчора вона мала 15 відсотків, або понад 8 тисяч голосів. З огляду на відсталість Домініканської Республіки та інтернету в ній, навряд чи можна припускати, що мешканці цієї карибської країни підтасували результати голосування. Так само, як друге-третє місця ліванки й представниці Шри-Ланки (по 12 відсотків).

      Загалом, стандарти вроди всюди різні, до того ж визначити, наскільки дівчина справді вродлива, часто можна лише при особистому спілкуванні. Тому краще поговоримо про ту красуню, яка на всесвітньому змаганні представляє Україну. У вже згаданому опитуванні вона набирає менше 0,1 відсотка (вчора опівдні — 39 голосів) і посідає місце в нижній частині «турнірної таблиці». З поточними результатами голосування можна познайомитися на сайті http://vote.sparklit.com/poll.spark?pollID=974276.

Інна приїхала «помститися» за маму

      Поклавши руку на серце, відзначимо: серед інших дівчат наша Інна Цимбалюк виглядає достойно. Перемогу українська красуня навряд чи здобуде (вибач, Інно), бо й кон'юнктура не та, й конкуренція дуже напружена, але увійти до фіналу має всі шанси.

      Користувачів інтернету, які вже мали нагоду переглянути її інтерв'ю на сайті конкурсу, Інна, безперечно, підкорила балакучістю. Тоді як більшість інших учасниць на запитання відповідали лаконічно й навіть сухо, буковинська вродливиця щиро й багато розповідала (звісно, англійською мовою) про свої уподобання, дитинство, батьків, бабусю, улюблену кицьку, плани і мрії. За словами Інни, найбільшою її кар'єрною мрією наразі є здобути корону «Міс Всесвіт», і вона докладе до цього всіх можливих зусиль. Панночка Цимбалюк переконана, що якби не «залізна завіса» над Радянським Союзом, цю корону вже давно здобула б її... мама, «неймовірно красива жінка».

      Що приємно, Інна дуже розхвалила іноземцям Україну і своє рідне місто Чернівці. При цьому вразила відповіддю на запитання, що відрізняє її від інших конкурсанток. «Я народилася в країні, якої більше не існує», — відповіла «Міс Україна-Всесвіт». Будемо сподіватися, що вона таки вирізняється з-поміж конкуренток не лише народженням у СРСР, адже за цим показником «достойну конкуренцію» Інні можуть скласти і міс Росія, і міс Казахстан, і представниці країн Прибалтики та Грузії...

      Та все це дрібниці. Головне, що ми за нашу «міску» щиро вболіваємо й бажаємо їй перемоги. Інно, не підведи!

Про голі груди й багато суконь

      Мабуть, найбільш популярною учасницею цьогорічного конкурсу стала міс Австралія Ерін Макнот. Щоправда, популярність її дещо скандальна: американська преса вслід за австралійською досхочу обсмоктує подробиці «помилки» 24-річної красуні із сонячного Брісбена. Річ у тім, що свого часу Ерін вчинила, як для потенційної учасниці «Міс Всесвіт», справжню дурницю: сфотографувалася топлес для журналу Zoo Weekly (у буквальному перекладі — «Зоопарковий тижневик»). А для учасниць конкурсів на кшталт «всесвітньої міс» будь-які зйомки у відвертішому, ніж купальник, образі — табу. За таке можуть і корони позбавити... Втім міс Австралії таки вдалося оминути проблеми, принаймні поки що. «Удома» вирішили так: Ерін фотографувалася з голими грудьми задовго до національного конкурсу краси, його організаторам було відомо про існування таких знімків, але вони таки допустили її до участі у відборі «Міс Всесвіт-Австралія», — значить, щось перегравати вже пізно, можливо, якось i пронесе.

      Цікаво, що вже після приїзду до Лос-Анджелеса Ерін Макнот зіштовхнулася з цілком протилежною проблемою: сердешну «оззі» геть затюкали за те, що вона... двічі з'явилася на урочистих вечірках в одній і тій самій сукні. «Я й гадки не мала, що їх (суконь. — Авт.) знадобиться так багато!» — ледь не плаче австралійка. І справді, щоразу з'являтися на публіці в різних нарядах (при тому, що учасниці «Міс Всесвіт» мають нерідко по три «офіційні» виходи на день), дуже нелегко. Хоча «міскам» і не обов'язково щодня шпацірувати по вулицях, клубах та інших громадських місцях Лос-Анджелеса у вечірніх платтях. Для багатьох фотосесій вистачає й однотипних бікіні. А, скажімо, на зустріч із баскетбольними зірками НБА у «Стейплз-центр» багато дівчат надягнули джинси й футболки; вільна форма одягу була й для походу до дитячого ігрового клубу.

      Що ж до Інни Цимбалюк, то вона — завдяки своїй патронесі Саші Ніколаєнко, яка вельми близька до організаторів «Міс Всесвіт», — знала про велику кількість дефіле й відтак на конкурс набрала чимало суконь.

      Вечірнє плаття, в якому українка представлена на сайті «МВ-2006», — кавового кольору, який донизу переходить у бірюзовий; такої самої барви — й пишний бант, закріплений чомусь нижче живота — так, наче прикриває «інтимне місце». Згори також є якісь гіпюрно-біжутерні вставки.

 

ЦІКАВІ ФАКТИ

      Найбільше серед учасниць нервується міс Уругвай. Хвилювання, мабуть, не менш допікає й інших дівчат, але тільки уругвайська красуня Фатімі Давіла рятується від нього... поїданням космічної кількості їжі. Бідолаха не змогла взяти себе в руки навіть тоді, коли виявила, що на ній уже не сходяться жодні штанцi!

* * *

      Серед учасниць цьогорічного конкурсу майже половина — дуже високі. 188 см зросту, як у чарівної міс Гани Анджели Асаре, або 186 см, як у неймовірно милої міс Канади Еліс Панікян, — не рідкісnm. При цьому щонайменше десяток конкурсанток не дотягує навіть до 170 см, а є й «крихітки» зростом менш нiж 160 см, серед яких — кілька представниць «екзотичних» островів. У нашої Інни Цимбалюк, нагадаємо, — 1 м 74 см.

* * *

      Незважаючи на те, що жителі Лос-Анджелеса сотнями шлють конкурсанткам листи (вітають із прибуттям, висловлюють підтримку, а то й непристойні пропозиції), місцева преса не надто переймається тим, що такий почесний конкурс проходить на її території. Мабуть, журналісти «Міста ангелів» занадто зманіжені — «зіркових» заходів на їхню долю не бракує...

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>