ХРОНІКА

13.07.2006
Футбол

      Італієць Марко Матерацці вирішив висловитися першим з учасників скандальної сутички у фінальному двобої чемпіонату світу. В інтерв'ю італійській пресі захисник «Інтеру» підтвердив, що тримав Зінедіна Зідана за футболку, а коли той високомірно запропонував віддати її після матчу, «не поліз за словом у кишеню й різко відповів». Що саме, Матерацці дослівно не сказав, лише заявив, що це «звичайна образа», якими футболісти обмінюються під час матчу й навіть не звертають на це уваги. Італієць заявив, що в будь-якому випадку він нічого не казав про сестру й матір Зізу. А щодо «ісламських терористів», то Матерацці нібито навіть не знає, хто це такі.

* * *

      Кубок чемпіонів. 1-й кваліфікаційний раунд (перші матчі): «Пюнік» (Вірменія) — «Шериф» (Молдова) — 0:0, «Сіоні» (Грузія) — «Баку» (Азербайджан) — 2:0, ТВМК (Естонія) — «Хафнарфйордур» (Ісландія) — 2:3, «Елбасані» (Албанія) — «Екранас» (Литва) — 1:0, «Біркіркара» (Мальта) — Б36 «Торсхавн» (Фарери) — 0:3, «Дюделанж» (Люксембург) — «Работнічки» (Македонія) — 0:1, «Лінфілд» (Півн. Ірландія) — «Нова Горіца» (Словенія) — 1:3.

* * *

      Контрольні матчі: «Металург» (Д) — «Вестерло» (Бельгія) — 3:0, «Шахтар» — «Осер» (Франція) — 0:0, «Сталь» — «Чорноморець» – 0:2, «Карпати» — «Львів» — 2:0.

 

      Раймон Доменек — головний тренер збірної Франції, суперника української команди по кваліфікації чемпіонату Європи 2008 року, — залишиться на своєму посту ще на два роки.

* * *

      Матчі 10-го туру російської прем'єр-ліги: ЦСКА — «Ростов» — 1:2, «Локомотив» — «Динамо» — 2:0.

Велоспорт

      Після дня відпочинку на «Тур де Франс» відбувся дев'ятий етап, призові місця на якому розіграли спринтери. Першим рівнинний відрізок 170 км подолав іспанець Фрейре, котрий лише на кілька сантиметрів випередив на фініші короля спринту австралійця Макюена. Третім на п'єдестал зійшов уславлений німець Ерік Цабель з команди нашого Андрія Гривка «Мілрам». Українці приїхали в загальній групі: Гончар — 32-м, Попович — 34-м, Гривко — 38-м. Напередодні старту гірських етапів суттєвих змін у генеральному заліку не сталося, тріо лідерів тi самi — наш Гончар, американець Лендіс та австралієць Роджерс.

Веслування

      Ще дві бронзові нагороди (загалом три) здобули українці на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное, що завершився в Чехії. Сергій Климнюк і Дмитро Саблін стали третіми у фіналі каное-двійок, а Микола Кремер — у заїзді на 200 м на байдарках. А тріумфаторами стали спортсмени Угорщини — в їхньому активі 18 медалей, у тому числi 10 золотих. Друге місце в командному заліку посіла Німеччина.

Баскетбол

      У стартовому матчі другого етапу молодіжного чемпіонату Європи серед дівчат віком до 20 років збірна України поступилася команді Туреччини з рахунком 79:92 (Горбунова (24) — Каялар (17)).