ХРОНІКА

11.07.2006
Легка атлетика

      Українець Іван Гешко став переможцем другого етапу «Золотої ліги» Міжнародної федерації легкої атлетики в забігу на 1500 м. Минулої суботи на своїй улюбленій арені — паризькому стадіоні «Сен-Дені» — спортсмен із Чернівецької області, випередивши на фініші кенійця Алекса Кіпчірчіра, показав своє краще досягнення в цьому році — 3 хв. 31,08 сек. Оскільки Гешко не брав участі у першому етапі «Золотої ліги», що відбувся місяць тому в Осло, то він не претендуватиме на один мільйон доларів призових, призначених для переможців усіх шести змагань цієї серії. Але Іван продовжує змагатися за малий джек-пот, удвічі менший за основний.

Футбол

      Дніпропетровський «Дніпро» пройшов до наступного кола Кубка Інтертото. Після поразки в Словаччині «Нітрі» з рахунком 1:2 підопічні Олега Протасова реваншувалися вдома — 2:0. На 31-й хвилині вихід сам на сам з голкіпером реалізував білорус Сергій Корніленко, а на 57-й хвилині після кутового Руслан Бідненко ударом головою поставив крапку в матчі.

      Наступним суперником української команди буде французький «Марсель». Перший двобій 15 липня відбудеться на батьківщині віце-чемпіонів світу, а другий — за тиждень в Україні.

* * *

      Російська суперліга. Заключні матчі 28-го туру. «Спартак» — «Амкар» — 4:1 (Максим Калиниченко за «Спартак» не грав), «Рубін» — «Том» — 2:0.

      Лідери: ЦСКА — 22, «Рубін» — 20, «Спартак» (Нч) — 18, «Том», «Спартак» (М) — 17, «Локомотив», «Крилья совєтов» — 15.

Баскетбол

      В угорському місті Шопрон проходить молодіжний чемпіонат Європи серед дівчат віком до 20 років. Збірна України програла командам Франції (81:95) та Угорщини (63:92), але переграла ізраїльських одноліток (75:68). Посівши третє місце в групі, підопічні Марини Ткаченко отримали право виступити на другому етапі. А форвард нашої команди Ганна Зарицька з запорізької «Козачки» наразі є кращим снайпером чемпіонату — в середньому за гру вона набирає 20,3 очка.

Веслування

      У Чехії відбувся чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное. Україна здобула тут одну медаль — бронзовим призером став каноїст Юрій Чебан.