Королям — королівське

11.07.2006

      Як Англія славиться у світі своїм консерватизмом і традиціями, так і цьогорічний головний турнір сезону на траві сенсаційних переможців публіці не подарував. У фіналі чоловічого розряду зійшлися два кращі спортсмени сучасності — перша ракетка рейтингу АТП швейцарець Роже Федерер і 20-річна іспанська зірка Рафаель Надаль. Попри своє домінування, більш досвідчений Федерер у цьому році всі чотири зустрічі своєму опонентові програв, у тому числі й у фіналі попереднього змагання серії «Великого шолома» — паризького «Ролан Гаррос».

      Але трав'яні корти, на яких грають на околиці Лондона, є улюбленим покриттям короля тенісу. Тому принаймні тут він зумів довести свою перевагу над молодим суперником. Уїмблдонський трофей з рук британської королівської родини Роже отримує четвертий рік поспіль. А от успіх першої ракетки жіночого тенісу Амелі Моресмо став знаменним із тієї причини, що француженки не вигравали тут аж 81 (!) рік — з часів панування Сюзан Ленглен, котра в 1925-му виграла свій шостий уїмблдонський титул.

      Усе частіше дають про себе знати на великих турнірах і українці, насамперед представниці прекрасної статі. Лише у півфіналі парного жіночого розряду зупинилася наша пара Тетяна Перебийніс — Юліана Федак, котра поступилася аргентинсько-іспанському дуету Суарес/Руано-Паскуаль у двох сетах — 4:6, 3:6. Ще далі пройшла 15-річна уродженка Івано-Франківщини Христина Антонійчук, яка разом iз румункою Александрою Дулкеру грала у фіналі юнацьких змагань. Але доля була на боці росіянок Клейбанової та Павлюченкової — 6:1, 6:2. 

 

ТАБЛО

Уїмблдонський турнір. Фінали

Чоловіки: Федерер (Швейцарія, 1) — Надаль (Іспанія, 2) — 6:0, 7:6, 6:7, 6:3

Пари: Б. Брайан/М. Брайан (США, 1) — Санторо/Зімоньїч (Франція/Сербія, 6) — 6:3, 4:6, 6:4, 6:2

Жінки: Моресмо (Франція, 1) — Енен-Арден (Бельгія, 3) — 2:6, 6:3, 6:4

Пари: Ян/Жень (Китай, 4) — Руано-Паскуль/Суарес (Іспанія/Аргентина) — 6:3, 3:6, 6:2

Мікст. Рам/Звонарьова (Ізраїль/Росія, 9) — Б. Брайан/ В. Уїльямс (США) — 6:3, 6:2