Повернувся з тріумфом і... вкороченим «достоїнством»

05.07.2006
Повернувся з тріумфом і... вкороченим «достоїнством»

      Українським фанатам Супермена не пощастило: тоді як увесь світ уже більше тижня хрумтить поп-корном на перегляді чергового сіквела пригод американського супергероя, нам із вами доведеться чекати прем'єри аж до 27 липня.

      А поки любителі «такого нехитрого» кіно викреслюють у календарі дні, які залишилися до початку прокату стрічки «Повернення Супермена» в Україні, шоковані західні кінокритики відзначають, що в них кіношка з новими пригодами синьо-червоного красеня користується шаленою популярністю. Протягом перших п'яти днів прокату фільм зібрав 84 мільйони доларів, ставши таким чином найбільш прибутковою в межах цього терміну стрічкою за всю історію кінокомпанії «Уорнер бразерз». Щоправда, порівняно з усіма прем'єрами голлівудських фільмів загалом «Повернення Супермена» не змогло обігнати «Війну світів» Стівена Спілберга, відзняту кінокомпанією «Парамаунт пікчерз», — цей фільм за свою першу п'ятиденку зібрав одразу 100 мільйонів «зелених». Утім творців «оновленого» Супермена й такий результат цілком влаштовує — за перші сім днів прокату вони планують зібрати 110 мільйонів доларів.

      Якщо ви ще не знаєте чи вже забули фабулу «Повернення», нагадуємо: у фільмі розповідається про те, як після шестирічної відсутності (лазив десь по інших світах і шукав своїх родичів) Супермен знову повертається до Метрополіса, де за цей час багато чого змінилося. Зокрема, кохана супергероя, журналістка Лойс Лейн, устигла вийти заміж. Але без роботи Супермен точно не залишиться — бандюг зі збочено-винахідливим розумом на його долю вистачить. Звучить смішно, але спецефекти обіцяють вражаючі.

      Як уже писала «УМ», роль Супермена, яка навіки прославила вже покійного Крістофера Ріва, цього разу зіграв 26-річний красунчик Брендон Рут. Кажуть, в обтягуючому костюмі інопланетного надчоловіка він виглядає неперевершено. Щоправда, через цю неперевершеність у Брендона виникли несподівані проблеми: суворі кіноцензори вирішили, що в нього занадто велике... чоловіче достоїнство. У результаті горбок нижче пояса на повному серйозі довелося зменшувати. Не лякайтеся, жодна частина акторського тіла при цьому не постраждала — «операцію» здійснили за допомогою комп'ютерної техніки на вже відзнятій кіноплівці. Про реакцію Рута на ці перетворення нічого не повідомляється, але можна не сумніватися, що хлопець залишився задоволеним. Адже завдяки всезнайкам-журналістам про те, що йому таки є чим пишатися, дізнався весь світ.