РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.06.2006

На 30 мільйонів гривень 

зросла в Україні заборгованість із виплати зарплати за травень і станом на 1 червня становила 1 млрд. 053 млн. 278 тис. гривень, повідомляє Держкомстатистики. Найбільша сума заборгованості зафіксована в Донецькій, Луганській  і Дніпропетровській областях.

Понад 100 тисяч осіб

працюють у туристичній індустрії в Україні, а з урахуванням інших галузей господарства — транспорту, торгівлі, зв'язку — туризм надає роботу 1,8-2 мільйонам осіб. В Україні з туризмом безпосередньо пов'язана життєдіяльність понад 40 галузей економіки і близько 10-15% населення України.

50-тисячний домен

com.ua зареєстровано днями в Україні. Домен com.ua — це публічний домен другого рівня, що є складовою частиною домена першого рівня .ua. Загалом у ньому функціонує 51 публічний домен другого рівня (це 26 доменів областей України, 20 скорочень дволітерних доменів областей, а також домени com.ua, edu.ua, gov.ua, org.ua, net.ua). На сьогодні в українському сегменті інтернету делеговано близько 200 тисяч доменних імен другого і третього рівнів.

31 тисячу алкоголіків та наркоманів

офіційно зареєстровано у Києві. З них понад 21 тисяча —люди з алкогольними проблемами та понад 10 тисяч — наркотично залежнi. Але для реальної картини експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я радять множити ці цифри на 3—3,5. 80% людей з алкогольними проблемами — це люди працездатного віку — від 25 до 55 років, при цьому співвідношення жінок до чоловіків протягом багатьох років утримується орієнтовно на рівні 1:8, тобто 1 жінка на 8 чоловіків.

14 тисяч тонн

риби та морепродуктів виловлено українськими рибалками у Чорному морі з початку року. Зокрема, збільшилися вилови кефалі, хамси чорноморської та ставриди. Водночас збідніли запаси азовської і чорноморської камбали-калкана, глоса, кефалевих, осетрових, мідій та устриць.

287 кримських пляжів

із 330 отримали дозвіл санітарно-епідеміологічної служби півострова. Як заспокоює СЕС, низка здравниць починає роботу з липня, тому їхні пляжі поки що не відкривалися. В цілому ж, наголошує СЕС, епідемічна ситуація на півострові благополучна — не зареєстровано випадків епідемічних ускладнень, групових і масових інфекцій.

У 10 —100 разів

вирішив збільшити Кабмін штрафи за забруднення річок і водоймищ. Найбільші штрафи — збільшені у сто разів — стягуватимуть за забруднення водойм стічними водами.

27 нещасних випадків

зі смертельними наслідками сталося на підприємствах України за минулий тиждень (з 19 по 25 червня).  За даними Держпромгірнагляду, найбільше трагічних випадків трапилося в агропромисловому комплексі та у соціально-культурній сфері — 8  і 7 випадків. відповідно. Загалом iз початку червня на підприємствах України загинуло 52 працівники (87 — за червень 2005 року).

На 10 відсотків,

або на 218 тисяч осіб зменшилася за останні 12 років кількість мешканців Криму. За даними Головного управління статистики автономії, щороку кількість кримчан зменшується на 18 тисяч, і на початок поточного року чисельність постійного населення автономії становила 1 млн. 975 тисяч чоловік. А середній вік населення на півострові на початок року становив 40 років проти 35 у 1989 році.

6 торговельних центрів

має намір збудувати в Україні шведська компанія IKEA, інвестувавши при цьому 1,7 млрд. доларів. Окрім магазинів, шведи мають намір відкрити торговельно-розважальний комплекс у Києві та збудувати тут готель. Реалізація проектів компанії дасть роботу близько 25 тисячам українців.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>