ХРОНІКА

23.06.2006

Теніс

      У другому колі «кваліфайну» Уїмблдонського турніру успішно з-поміж наших тенісисток зіграла лише Юлія Вакуленко, яка обіграла іспанку Сассі - 6:2, 6:4. Інші українські дівчата не змогли подолати другий раунд відбору: Юлія Бейгельзімер програла португалці Пьєдаде - 5:7, 6:7, Тетяна Перебийніс у впертому протистоянні поступилася росіянці Шведовій - 5:7, 7:6, 2:6, а Оксана Любцова не змогла скласти опір ще одній представниці Росії, Пучковій - 2:6, 0:6.

      Додамо, що навіть поразка Вакуленко в кваліфікації не позбавить Україну представництва в основній сітці Уїмблдону, адже там «автоматом» уже заявлені аж п'ятеро українок: Олена й Катерина Бондаренко, Юліана Федак, Вікторія Кутузова та Ольга Савчук.

      У парному розряді перше коло відбору подолала українська пара Федак/Перебийніс, яка перемогла дует Алвес/Бардіна (Бразилія/Росія) - 7:6, 6:4. Продовжує боротьбу в дуеті й Савчук, яка разом із Юньян (Тайвань) обіграла команду Аргері/Собраль (Аргентина/Бразилія) - 7:6, 6:3. Двом іншим українкам участь в інтернаціональних дуетах успіху не принесла: Градецька/Шромова (Чехія) - Кутузова/Бранді (Україна/Пуерто-Ріко) - 6:4, 7:6, Чінвей/Шувей (Тайвань) - Вакуленко/Юберуа (Україна/США) - 7:6, 6:4.

* * *

      Лідерка вітчизняного жіночого тенісу Олена Бондаренко на представницькому турнірі серії WTA в Голландії (призовий фонд - 175 тис. доларів) припинила боротьбу в другому колі. Пройшовши через кваліфікацію, на старті наша землячка обіграла китаянку На Лі (та відмовилася від боротьби, пославшись на травму за рахунку 1:1). А затим у напруженому поєдинку українка поступилася сіяній під 8-м номером сербці Єлені Янкович - 4:6, 6:1, 6:7.

Баскетбол

      Молодіжна збірна України цими днями виступає на традиційному міжнародному турнірі «Глобал геймз» у Далласі (США). У першому турі «синьо-жовті» здолали аргентинців - 84:74, після чого поступилися одноліткам з Литви - 62:66.