Велетенський бутерброд із найпоживнішим українським продуктом (справжнісінька мрія Гаргантюа!), виготовлений трьома дніпропетровськими кухарями, увійшов до Книги рекордів України не тільки завдяки площі цього кулінарного шедевру, а й через оригінальність дизайну. За повідомленням оргкомітету Книги рекордів України, кухарі з ресторану «Робін Гуд» на чолі з Русланом Гаврилюком не просто намазали салом шматок хліба площею 12 квадратних метрів (заввишки - два з половиною сантиметри, завдовжки - чотири метри три сантиметри, а завширшки - три метри). Незвичайну страву вагою майже 100 кілограмів (якщо бути точним, бутерброд потягнув на 99 кілограмів 400 грамів) виробили у формі точної мапи України, на якій червоним були позначені межі областей та назви обласних центрів, а зеленим (дрібно нарізаним кропом) були виділені мисливські угіддя.
За інформацією оргкомітету рекорду, спочатку майстри випекли за спеціальним рецептом вісім батонів житнього хліба вагою 50 кілограмів. Потім перекрутили 40 кілограмів сала дикого кабана з часником (п'ять кілограмів), сіллю (чотири кілограми) та різними приправами (400 грамів). А щоб шедевр довше міг потішити око публіки, його «ліпили» просто на столі з льодом - намащували духмяне сало на хліб і притрушували карту кропом. Хто куштував це диво, каже, було смачно...