РАХУНКОВА ПАЛАТА

19.05.2006

400 мільйонів гривень

інвестицій планує освоїти в 2006 році «Київенерго». Зокрема, компанія планує встановити нові й замінити 120—130 тисяч старих лічильників електроенергії, замінити близько 30 км зношених трубопроводів, ввести в експлуатацію першу чергу котельної «Позняки» тощо.

До 100 мільйонів глядачів

дивитимуться у суботу фінал пісенного конкурсу «Євробачення-2006», прогнозує керівник наглядової ради конкурсу Сванте Стокселіус.

Близько 900 осіб

цьогоріч буде прийнято на навчання у військові ВНЗ. У червні 2006 року вiйськовi iнститути  випустять 2500 курсантів. Таке скорочення спричинене удосконаленням системи військової освіти та приведенням її у відповідність до нових завдань і структури Збройних сил України. Зараз у системі військової освіти працює і навчається майже 23 тисячі осіб.

У 10—100 разів

Міністерство охорони навколишнього середовища пропонує збільшити штрафи за забруднення довкілля, повідомив міністр Павло Ігнатенко. За словами міністра, на сьогодні лідерами з забруднення навколишнього середовища є Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області. Пропозиції про збільшення штрафів Мінприроди вже подало на розгляд до Кабміну.

На понад 50 виборчих дільницях

пройдуть повторні вибори, повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович. Зокрема, повторно вибиратимуть 11 мерів та депутатів у 41 місцеву раду. 18 червня вибиратимуть міських голів Черкас та Броварів (Київська область), 25 червня — Хмельницького та Гайворона (Кіровоградська область). Повторні вибори фінансуватимуться винятково з місцевих бюджетів.

До 26 травня

на Закарпатті у Долині нарцисів триватиме сезон цвітіння. Наразі у заповіднику розквітло понад 50% галявини. За словами начальника заповідника Івана Ференцика, щодня помилуватися цією красою приїздить 150—500 туристів, а в пік цвітіння — понад 1000 людей. Зазвичай нарциси цвітуть у долині з 1 по 22 травня. Однак цього року через затяжну зиму квіти почали цвісти на 6 днів пізніше. Щоб туристи не топтали й не зривали нарциси, в сезон цвітіння за цим стежать 5 охоронців. Штраф за одну зірвану квітку — 120 гривень.

Лише 13 відсотків

українців займаються фізкультурою і спортом. За словами міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка, це в 4 рази менше, ніж у Фінляндії, втричі — ніж у Канаді, та вдвічі — ніж у Німеччині, США та Франції. Найменше займаються спортом на Львівщині (7,8% мешканців), Черкащині (8,5%), Рівненщині (8,8%), Луганщині (9,3%) та Житомирщині (9,7%).

Лише 11 відсотків

українок щороку проходять медогляд, перевіряючись на наявність раку молочної залози. У Центральній та Східній Європі цей показник складає 19%, тоді як у США регулярно піклуються про своє здоров'я 66% відсотків жінок.

На 10,9 відсотка

у березні збільшилися доходи населення порівняно з лютим, повідомляє Держкомстатистики. Зокрема, в березні оплата праці українців збільшилася на 7,9%, прибуток і змішаний доход збільшилися на 8,4%, соціальна допомога — на 14,8%.

55 телефонів

припадає в Україні на кожні 100 сімей. За даними Держкомстату, в країні станом на 1 квітня встановлено 11,1 мільйона стаціонарних телефонів. Із них 83,3 % апаратів має населення. Послугами мобільного зв'язку користуються 33,1 мільйона абонентів, що вдвічі більше, ніж в аналогічний період 2005 року.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>