На Філіппіни — зі своїм абсурдом

17.05.2006

      Право долучитися до цього відомого фестивалю майбутні прими та прем'єри української сцени вибороли минулого року. Коли в рамках міжнародного проекту «Театр і культура цивілізацій» (м. Сінай, Румунія) Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого був визнаний найкращою європейською театральною школою  і отримав запрошення представляти Європу на «Всесвітньому фестивалі драматичних шкіл» на Філіппінах. Фестиваль стартував учора, а завершиться за два тижні. У Манілі (Філіппіни) свої вистави презентують  представники всіх континентів — заявлені учасники зі США, Індії, Перу, Китаю, Ірану, Мексики тощо. З Європи, окрім українців, будуть також румунські та португальські студенти.

      Наші до Філіппін повезли класику — «Тартюф» Мольєра  та абсурдну драму — «Урок» Є. Йонеско. Режисер-постановник обох спектаклів — Юрій Висоцький. Він же і керівник третього акторського курсу, на вистави якого у навчальному театрі університету  глядачі ходять особливо активно.

      «Ми очікуємо на перемогу на цьому фестивалі, — каже ректор Театрального Олексій Безгін. —  Звичайно ж, сподіваємося, що відбудеться знайомство з багатьма провідними театральними школами світу, буде можливість поспілкуватися з керівниками цих шкіл... По-друге, планується конференція ректорів театральних шкіл усього світу. Я думаю, що вдасться налагодити співпрацю між театральними школами. Для наших молодих акторів участь у такому фестивалі матиме подальший вплив і на їхню долю, і на їхню спроможність, і додасть упевненості у власних силах». Олексій Безгін планує також провести  наступного року форум театральних шкіл  у Києві. Вже навіть назву придумали — «Натхнення».