РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.05.2006
2 мільярди доларів

потребує Україна для створення європейських умов утримання ув'язнених. Як повідомив голова Держдепартаменту з виконання покарань Василь Кощинець, на сьогодні в Україні у 182 установах відбувають покарання близько 170 тисяч засуджених. В одній камері в середньому сидять 39 осіб (у деяких — і по 50, і навіть по 100 засуджених). Світова ж практика передбачає утримання в одній камері 2-4 особи.

47 мільйонів гривень

заощадила Центральна виборча комісія під час виборчої кампанії. «Економія коштів пов'язана з тим, що багато комісій працювали не в повному складі і тому не використали фінансові ресурси в повному обсязі», — пояснив голова ЦВК Ярослав Давидович. За його даними, на вибори-2006, починаючи з 2005 року, виділено з бюджету 847 мільйонів гривень.

400 км рову

викопає до 2007 року Держприкордонслужба на кордоні з Росією в Луганській області. Це сприятиме зміцненню державного кордону України. Уже прорито близько 9 км рову, відремонтовано 4 пости прихованого спостереження й планується додатково встановити спостережні вишки. Також прикордонники почали позначати кордон з боку України знаками «Увага! Державний кордон України. Прохід заборонено». Таких знаків наразі встановлено близько 534.

53-й літній

сезон

відкрився на Київській дитячій залізниці. За традицією, щороку в травні юні залізничники, які пройшли курс навчання та витримали іспити у відповідних гуртках, починають проходити тут практику. Аналогічні дитячі залізниці діють у багатьох європейських країнах, зокрема у Німеччині та Франції.

Близько 40 автомобілів

візьмуть 13 травня участь у авторалі на Тернопільщині, яке має на меті привернути увагу до проблем місцевих замків. Упродовж дня учасники акції відвідають Бучач, Ялівець, Червоноград та Чортків, де є старовинні замки, фортеці, монастирі або середньовічні костели.

На 34 відсотки,

а не на 50 подорожчають з 1 червня залізничні квитки. Як пояснив генеральний директор «Укрзалізниці» Василь Гладкіх, цифра подорожчання в цілому є меншою, оскільки вартість додаткових зборів, які нараховуються при покупці квитків, не зміниться.

20 відсотків ринку

холодильників планує посісти цьогоріч в Україні литовський виробник «Снайге». На українському ринку продукція «Снайге» представлена уже понад 40 років, наразі тут продається 34 моделі холодильників цієї марки. Загалом в Україні щороку купують до 900 тисяч холодильників різних виробників у ціновій ніші від 1300 до 2500 гривень.

10 осіб

загинули на підприємствах України за перший тиждень травня. Як повідомляє Держдепартамент промислової безпеки, 3 нещаснi випадки сталися на будівництві, по 2 випадки — в агропромисловому комплексі та у соціально-культурній сфері, по 1 випадку — у вугільній та гірничорудній промисловостях і на морському транспорті.

На 5,2 відсотка

подорожчали в середньому квартири на вторинному ринку Києва з січня по травень цього року (за даними порталу «Недвижимость»). Найдешевші квартири виставлені на продаж у Деснянському районі столиці: 1-кімнатні по $53,7 тисячi, 2-кімнатні — по $76,3 тисячі, 3-кімнатні — по $101,7 тисячі. Найдорожче житло — у Печерському та Шевченківському районах міста — від  $106 тисяч за 1-кімнатну до $295 тисяч за 3-кімнатну квартиру.

На 2-2,5 відсотка

до кінця травня в Україні зросте ціна на бензин і дизельне паливо, прогнозує президент НК «Альянс-Україна» Петро Мірошников в інтерв'ю «Экономическим известиям». За його словами, літр бензину А-95 подорожчає на 10-15 копійок. Експерт вважає, що ціни на нафтопродукти ростимуть, бо ростуть ціни на нафту, плюс сезонне збільшення попиту.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>