Купуйте кеди з чайної кори — допомагайте дітям Африки

19.04.2006
Купуйте кеди з чайної кори — допомагайте дітям Африки

Лідер гурту U2 Боно.

      Відомий своєю громадянською позицією ірландський співак Боно разом зі своїми колегами по цеху починає новий глобальний благодійний проект під назвою «Ред». Лідер гурту U2 замовив для виробництва велику партію взуття, кошти від продажу якого підуть на розвиток Фонду боротьби зі СНІДом в Африці. Презентаційна вечірка з цього приводу відбулася минулої п'ятниці в Лондоні.

      А взуття те — хоч і кросівки фірми «Конверс», але дуже не прості. По-перше, виробник залучив до створення їх дизайну відомого британського модельєра Жиля Дікона. А по-друге, для виготовлення «благодійних» «шузів» використовуватимуть винятково рослинні матеріали. Для першої партії з 600 пар кросівок Дікон заанонсував кору чайного дерева, деревну смолу й сік тропічних рослин. Ясна річ, що таке взуття коштуватиме дорого, але ж і виторг на користь африканських хворих буде більшим. До того ж пошиттям незвичайних кедів займатимуться робітники з країн третього світу. Але цього разу їх залучають не так, як завжди, — задля здешевлення продукції через зменшення розміру платні. Навпаки, винагорода для азіатських шевців відповідатиме тарифам західних країн, і в цьому теж є елемент доброчинності.

      Як повідомляє сайт Rol.ru, надалі в рамках цієї ж акції планується випустити також і рослинний одяг. Долучитися до глобального добродійного проекту готові бренди «Армані», GAP, «Амерікан експрес» та інші.