А то шкварчала ваша папіроска!

06.04.2006
А то шкварчала ваша папіроска!

(РЕЙТЕР.)

      Не так давно, розповідаючи про те, що Рассел Кроу прикупив автралійський регбійний клуб, ми надто перехвалили Гладіатора. Мовляв, давно щось цей актор, відомий своїм крутим норовом, нічого не втинав протизаконного. І мов наврочили: Кроу потрапив під слідтво. І за що! Бідолаха ні в кого не пожбурив телефоном і нікому не натовк носа. Рассел всього-навсього... скурив сигаретку-дві. Сталося це під час концерту, в якому актор співав разом з фолк-рок-групою The Ordіnary Fear of God (нагадаємо, що Рассел починав свою зіркову кар'єру саме як співак). Але у Новій Зеландії, де діє строга заборона на куріння в громадських місцях, це велике адмінпорушення. Тутешніх «обліко моралє» навіть не розчулив той факт, що Рассел — їхній земляк (він народився у Новій Зеландії, а потім родина переїхала до Австралії).

      Як бачимо, заздрісників і на батьківщині вистачає. Словом, хтось не тільки доніс, що Гладіатор курив, — невідомий стучач ще й порахував, що голлівудський актор вибігав на перекури щонайменше тричі. Навіть «свої» свідки знайшлися. «Я бачив, як він потайки курив», — каже промоутер концерту Бретт Екклс. Підтверджують цей «гріх» Гладіатора й інші причетні до проведення концерту.

      Суворі новозеландські закони забороняють паління в барах, ресторанах, казино й усіх інших закритих громадських закладах. Старший радник управління охорони здоров'я країни доктор Ешлі Блумфілд каже, що влада дуже уважно ставиться до кожної такої скарги й відразу починає розслідування. Якщо Гладіатор і справді нагрішив, точніше, надимів, у Новій Зеландії, то йому доведеться сплатити штраф. Правда, сума його — до 4 тисяч новозеландських доларів (або 1 429 доларів США) — надто мізерна, щоб Рассел Кроу надто побивався через ті три скурені сигаретки.