Увага! Всім патрулям!

05.04.2006

      Згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ, в Україні створено новий міліцейський підрозділ — патрульну службу, яка почала функціонувати в Чернівцях та області з 1 квітня. І це не жарт.

      До складу обласного батальйону патрульної служби УМВС увійшли співробітники патрульно-постової служби міліції та дорожньо-патрульної служби Державної автомобільної інспекції, всього — 187 працівників міліції. Крім того, в кожному з одинадцяти районів області сформовано групи з п'яти працівників патрульної служби міліції, які створені на базі районних відділень Державтоінспекції.

      У розпорядженні батальйону патрульної служби — 35 одиниць автотранспорту, з яких 24 — в обласному центрі та 11 — в районах області. Основними функціями і завданням співробітників батальйону патрульної служби УМВС, як і раніше, залишаються: охорона громадського порядку; забезпечення громадської безпеки на вулицях та в громадських місцях; затримання осіб, що вчинили злочин на маршруті патрулювання наряду патрульної служби; розшук та виявлення осіб, що оголошені в розшук попередження та розкриття злочинів.

      Крім того, під час несення служби на маршруті патрульні зобов'язані надавати допомогу потерпілим, реагувати на заяви громадян, а також складати адміністративні протоколи за фактами правопорушень. До обов'язків працівників патрульної служби районних груп також включено забезпечення безпеки дорожнього руху на закріпленій території та недопущення і попередження порушень Правил дорожнього руху.