Слов'янський наступ

05.04.2006
Слов'янський наступ

Брюстер визнав перевагу Ляховича.

      Після того як Віталій Кличко залишив ринг, домінування темношкірих боксерів у найпрестижнішій ваговій категорії (понад 91 кг) було недовгим. Сходження українця послужило яскравим прикладом для інших «блідолицих», і насамперед — для представників республік колишнього СРСР. У грудні російський гігант Микола Валуєв відібрав титул чемпіона світу за версією WBA в американця Джона Руїса (при тому що образити улюбленця скандально відомого американського промоутера Дона Кінга впродовж кількох років не вдавалося нікому). А минулої неділі кращим у суперважкій категорії за версією WBO став білоруський боксер Сергій Ляхович.

      У Клівленді 29-річний уродженець Вітебська у 12-раундовому протистоянні переміг за очками знайомого нам Леймона Брюстера. Нагадаємо: цей титул американець здобув, нокаутувавши два роки тому Володимира Кличка. У жодного з суддів не виникло сумнівів стосовно переваги Ляховича навіть попри те, що у сьомому раунді Брюстеру вдалося відправити білоруса на підлогу рингу. Рахунок суддівських записок (117:110, 115:112, 115:113) свідчить про домінування Сергія. Більша частина бою проходила за його переваги, і часом поєдинок мав характер одностороннього побиття.

      Після дуелі Брюстер визнав перевагу Ляховича: «Знімаю перед суперником капелюха — він по праву переміг. Але тепер я очікую на матч-реванш, адже ми обидва заслуговуємо місця на вершині». Не скупився на компліменти й білорус: «Я знав, що Леймон б'є, як кінь копитом. Думаю, я вчинив правильно, опустившись одного разу на коліно і дозволивши суперникові відсвяткувати міні-перемогу. Але я теж двічі практично послав його в нокдаун». Ляхович одразу заявив, що найближчим часом хотів би помірятися силами з українцем Володимиром Кличком.

      Наразі ж Кличко-молодший зайнятий підготовкою до двобою з американцем Крісом Бірдом, з яким він невдовзі виборюватиме звання чемпіона світу за версією IBF. Тому про можливу зустріч з білорусом думатиме вже після 22 квітня.