І вони чемпіони

28.03.2006
І вони чемпіони

Попри всі старання, литовці Маргарита Дроб'язко й Повілас Ванагас залишилися на четвертому місці. (Фото РЕЙТЕР.)

      Чимало міжнародних федерацій вважають, що у рік проведення Олімпійських ігор не варто проводити чемпіонати світу, адже в будь-якому разі головним стартом для спортсменів буде саме Олімпіада. Всі інші змагання олімпійці вважатимуть або підготовчими, або взагалі не вартими уваги. Або ж це буде ще один шанс заявити про себе невдахам головного старту чотириріччя.

      Саме так і сталося зі світовою першістю у канадському Калгарі, що завершилася в неділю. У танцювальних пар «золото» дісталося болгарському дуету Альбена Денкова/Максим Ставіськи, котрий у Турині посів п'яте місце. Для «братушек» ця медаль стала своєрідною сатисфакцією за відносну невдачу на Олімпійських іграх. Також на п'єдестал зійшли канадці Дюбрюель/Лаузон та американці Таніт Белбін і Беньямін Агосто. Наші Ганна Задорожнюк/Сергій Вербілло у підсумку посіли 21-ше місце, Алла Бекназарова/Володимир Зуєв — 24-те.

      Так само, як і у танцюристів, володарем бронзової медалі в Калгарі стала срібна призерка Турина — американка Саша Коен. Її обскакали 16-річна співвітчизниця — Кіммі Майсснер і японка Фумі Сугурі. Українка Галина Єфременко опинилася на 20-му рядку протоколу.

      У чоловіків за відсутності Євгена Плющенка нарешті відчув себе королем 21-річний швейцарець Стефан Ламб'єль, срібний призер Турина-2006. Срібну й бронзові медалі отримали француз Брайан Жубер і американець Іван Лисачек. Киянин Антон Ковалевський — 16-й.