Не розірватися ж мені!

24.03.2006
Не розірватися ж мені!

Чемпіонський поєдинок нагадував буцання бичків. (Фото РЕЙТЕР.)

      Після того як Віталій Кличко через травму залишив великий спорт і подався у велику політику, його титул чемпіона світу у суперважкій категорії за найпрестижнішою версією WBC «на шару» отримав американець Хасім Рахман. Кілька місяців Рахман насолоджувався своїм поясом, після чого минулої неділі нарешті провів захист титулу проти підстаркуватого 37-річного співвітчизника Джеймса Тоні на прізвисько «Вимикайте світло». Доволі нудотна картина з невеликою кількістю ударів упродовж 12 раундів змусила двох суддів виставити нічию, а третій вирішив віддати перевагу чинному чемпіонові.

      Таким чином, вважається, що Рахман відстояв свій титул. До речі, мер Рочестера, де відбувався двобій, оголосив 22 березня «днем Хасіма Рахмана» на честь визнання заслуг Скелі перед його містом. Зрозуміло, що заслуги полягають лише в тому, що Рахман бився саме тут.

      Тим часом екс-чемпіон світу за версією WBA Джон Руїз знайшов пояснення своїй попередній поразці Джеймсу Тоні. Він вважає, що Тоні у дуелі з ним використовував заборонені стероїди, оскільки бився тоді значно активніше, ніж із Рахманом.

      Тепер WBC має вирішити, з ким у наступному бою проводитиме захист свого титулу Хасім. Обов'язковим претендентом начебто є росіянин Олег Маскаєв, але представники Тоні заявляють про право на повторний бій, оскільки цей насправді нібито не виявив переможця. Не останню роль у виборі відіграватиме фінансовий бік питання.