НОВИНИ ПЛЮС

24.03.2006
Міністр потрапив в аварію

      Автомобіль міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка в Києві потрапив у ДТП. За попередніми даними, інцидент стався з вини водія автомобіля «Газель», який трохи пошкодив машину, в якій їхав Тарасюк, зазначає «Форум». Ніхто під час цієї пригоди не постраждав.

Газети під наглядом супутника

      «Укрпошта» запроваджує супутникове спостереження за поштовими автоперевезеннями. Як розповів її гендиректор Ігор Кравець, ця система контролю дозволяє оперативно інформувати диспетчера про місцеперебування автомобілів, які перевозять поштові відправлення.

      Усі автомобілі «Укрпошти» обладнані спеціальною кнопкою тривоги, яка входить у комплект супутникової системи супроводу, і за її допомогою водій може в екстреному випадку зв'язатися з диспетчерським центром або службою ДАІ.

Небесна канцелярія

      У п'ятницю вночі на території України очікується чергова хвиля похолодання: у деяких регіонах стовпчики термометрів опустяться до мінус 8 градусів морозу. Одначе вдень температура буде плюсовою.

      Подекуди на території України пройде дощ і мокрий сніг.

Білоруські репресії

      Суд Фрунзенського району Мінська засудив на 15 діб ще одного громадянина України Андрія Любка за участь у несанкціонованих акціях протесту у столиці Білорусі проти фальсифікації виборів. За словами хлопця, правоохоронці, які його затримали, плювали йому в обличчя та лайливо висловлювалися в бік українського Президента. Разом із хлопцем ув'язнили і трьох білоруських журналістів. Водночас п'ятьох українців, які були затримані та засуджені до 10 діб арешту позаминулої неділі, учора депортували до України.

Інтеграція в НАТО

      Учора в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі пройшов другий раунд консультацій високого рівня між Україною і Організацією Північноатлантичного договору в рамках Інтенсифікованого діалогу з питань членства і відповідних реформ, започаткованого у Вільнюсі в 2005 році. Українську міжвідомчу делегацію очолив перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко. Під час консультацій сторони обмінялися думками щодо внеску України та НАТО в забезпечення загальноєвропейської і міжнародної безпеки з урахуванням інтересів всіх держав регіону, а також стосовно подальшого розвитку відносин між Україною та Альянсом.

Завалився хмарочос

      В економічній столиці Нігерії Лагосі позавчора завалився хмарочос — 24-поверхова будівля банку. За попередніми даними, одна людина загинула і більше двадцяти поранені. Жертв могло бути й більше, але в середу в країні був вихідний день. Водночас рятівники не виключають, що під завалами, які заблокували рух у центрі міста, може перебувати до десяти осіб. Як повідомляє Newsru.com, за словами проектувальника будівлі, минулої неділі в приміщенні була пожежа, після чого його мали опломбувати, оскільки з’явилися ознаки ймовірного звалення.

Потонув пором

      Біля західних берегів Канади затонув пасажирський пором. На його борту знаходилося понад 100 осіб. На щастя, їх вдалося вчасно евакуювати. За попередніми даними, канадський пором Queen of the North, який виконував рейс між Прінс-Рупером і островом Ванкувер, врізався в скелю. Судно було побудоване в Німеччині в 1969 році і пройшло капітальний ремонт у 2001-му. Загалом воно могло перевозити до 700 осіб і до 115 авто.

Знешкодження бойовиків

      Ізраїль здійснив наліт на палестинські території. В результаті ракетного обстрілу було знешкоджено двох палестинців, які якраз закладали бомбу біля кордону Ізраїлю та Сектору Газа. За повідомленням прес-секретаря ізраїльської армії, третьому палестинському бойовику, який допомагав загиблим, вдалося втекти.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>