Королева Кейт знову на троні

16.03.2006
Королева Кейт знову на троні

Кейт Бланшетт.

      Австралійська акторка Кейт Бланшетт знову перевтілиться в англійську королеву Єлизавету. Але не цю, що править зараз (ця — Друга), а в Єлизавету Першу. Як повідомляє газета «Гардіан», через вісім років після виходу на екрани фільму «Єлизавета» режисер Шехар Капур приступив до зйомок другої частини трилогії, що оповідає про харизматичну монархиню XVІ століття.

      Фільм 1998 року розповідав про сходження Єлизавети Першої на престол і про перші п'ять років царювання «незайманої королеви». У продовженні, що має назву «Золотий вік», будуть викладені події напередодні історичної перемоги британського флоту над іспанською Великою армадою в 1588 році.

      Роль кардинала Уолсінгема в другій стрічці знову виконає Джеффрі Раш. Але глядачі не побачать Джозефа Файнса — виконавця ролі фаворита королеви Роберта Дадлі, графа Лестера. Новим романтичним героєм Єлизавети стане мореплавець сер Уолтер Релі, якого зіграє Клайв Оуен, відомий нам за фільмами «Близькість» та «Місто гріхів».

      Варто нагадати, що перший фільм Капура про Єлизавету в 1999 році мав аж сім номінацій на премію «Оскар», а здобув одну найпочеснішу відзнаку — за найкращий грим. Сама Кейт Бланшетт тоді в номінантки Американської кіноакадемії не потрапила, лише отримала приз за «Єлизавету» в Британії (BAFTA, як найліпша виконавиця головної жіночої ролі). «Оскар» до неї прийшов у 2005-му — за роль другого плану в фільмі «Авіатор» Мартіна Скорсезе. Можливо, тепер, маючи додатковий досвід і вже 36 років від віку, пані Бланшетт виграє в ролі королеви головного «Оскара»?