ХРОНІКА

11.03.2006

Хокей

      НХЛ. Результати матчів п'ятниці: «Бостон» — «Монреаль» — 0:3, «Баффало» — «Тампа-Бей» — 8:5 (Федотенко («Т») — 18:50, 1+0, «0», 2 кидки), «Коламбус» — «Фінікс» — 5:4, «Детройт» — «Лос-Анджелес» — 7:3, «Чикаго» — «Колорадо» — 1:2, «Калгарі» — «Даллас» — 1:0, «Ванкувер» — «Нешвілл» — 2:3 ОТ, «Сан-Хосе» — «Едмонтон» — 5:2.

      Руслан Федотенко, відзначившись у програшній грі своїх «Блискавок» iз «Баффало», повторив особистий рекорд iз закинутих  шайб в одному сезоні в НХЛ — 19. За снайперськими здiб- ностями українця у його клубі випереджають лише Лекавальє (27), Модін (26) та Проспал (21).

Біатлон

      Кращий результат серед українок у спринті (7,5 км) на етапі Кубка світу у словенській Поклюці позавчора показала Лілія Єфремова, яка фінішувала 12-ю (2 промахи), на дві сходинки від неї відстала Олена Петрова з одним промахом. Інші українки виступили гірше: Оксана Хвостенко — 22-га (1), Ніна Лемеш — 56-та (3). Перемогла ж норвежка Тьйорм, за нею фінішували француженки Беллі та Флоранс-Беверель.

Велоспорт

      Чудово розпочав італійські велоперегони «Тіррено Адріатіко», які триватимуть до 14 березня, українець Михайло Халілов. На першому етапі він фінішував четвертим, а на другому — третім. У загальному заліку станом на вчора Халілов також ішов третім і відстав від лідера — ітілійця Беттіні — на 16 секунл, а від німця Цабеля — на 8. У цих же перегонах скромніше виступають інші наші співвітчизники: на другому етапі, скажімо, Юрій Кривцов приїхав 70-м, а Сергій Матвеєв — 147-м.

Теніс

      Українка Вікторія Кутузова вийшла до другого кола представницького турніру серії WTA в американському Індіан-Уеллсі (призовий фонд — 2,1 млн. доларів). 17-річна одеситка на старті переграла росіянку Олену Весніну — 6:2, 6:3. Натомість невдач зазнали дві інші наші співвітчизниці. Олена Бондаренко у двох сетах була бита італійкою Тетяною Гарбін (3:6, 5:7), а Юліана Федак, яка пробилася в основну сітку з кваліфікації, поступилася Саманті Стосур з Австралії — 6:3, 3:6, 0:6.