РАХУНКОВА ПАЛАТА

10.03.2006

Від 2 до 7 мільйонів людей

в усьому світі можуть померти внаслідок пандемії пташиного грипу. Такі підрахунки оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров'я.

416 тисяч українців

у віці 15-49 років живуть з ВІЛ/СНІДом. Це 1,7% від загальної кількості населення. Темпи зростання захворюваності на «чуму XXI століття» у 2005 році були одними з найбільших у Європі і світі.

Понад 70 тисяч жінок

служать та працюють у Збройних силах України. З них близько 19 тисяч — офіцери, прапорщики, військовослужбовці за контрактом та курсанти вищих військових навчальних закладів. Найбільше жінок — у Сухопутних військах — понад 7 тисяч, у Повітряних силах служать понад 6,5 тисячі жінок.

На 3,353 тисячі депутатів

збільшаться в Україні місцеві ради наступного скликання. Всього на місцевих виборах виборюватимуться 233 тисячі 587 депутатських мандатів: до ВР Криму — 100, в обласні ради — 2 тисячі 532, у районні — 26 тисяч 234, у ради Києва і Севастополя — 195, до селищних рад — 19 тисяч 59, сільських — 164 тисячi 966 тощо. Крім того, в Україні — 11 тисяч 518 посад сільських, селищних і міських голів.

100 тролейбусів

великої і надвеликої місткості планує закупити Київ. Уже в березні буде оголошено відповідний тендер. Торік тендер на поставку таких машин виграв «Львівський автомобільний завод».

70—75 відсотків виборців

мають намір прийти в березні на виборчі дільниці, щоб проголосувати. Такі дані опитування Всеукраїнської соціологічної служби.

7,5 листа

відправив у середньому в 2005 році кожен українець, а також 0,2 посилки і 0,44 переказа. Загалом порівняно з 2004 роком українці письмової кореспонденції відправили більше на 6,7%, посилок — на 47%, переказів — на 12,9%.

Лише 7% українців

спроможні придбати житло в кредит. Решта не можуть собі цього дозволити через низьку зарплатню, неспроможність сплатити початковий внесок, який зазвичай становить 30% вартості квартири.

4 години 10 хвилин

перебуватиме в дорозі поїзд підвищеної комфортності «Дніпро-експрес», що почав курсувати між Донецьком та Дніпропетровськом. Експрес має шість вагонів, розрахованих на 348 пасажирських місць. Вартість проїзду у новому поїзді (без страхового та комісійного зборів) 15,45—24,99 грн.

3 відсотки

становила у січні-лютому інфляція в Україні. За даними Держкомстату, ціни на продовольчі товари в лютому підвищилися на 2,6%, на непродовольчі товари — 0,2%, на послуги — на 0,6%. На продовольчому ринку в лютому найбільше зросли ціни на цукор, картоплю й овочі — на 25,5%, 22,2% і 14,9% відповідно. Водночас ціни на м'ясо і птицю зменшилися — на 0,3%, соняшникова олія — на 0,8%, яйця — на 4,9%. На ринку непродовольчих товарів подорожчали будматеріали і трикотаж — на 0,3%. Водночас ціни на взуття і телерадіотовари знизилися на 0,2%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>