ХРОНІКА

04.03.2006
Біатлон

      У німецькому містечку Лангдорф-Арберзеє вiдбувається чемпіонат Європи. За традицією, серед дорослих на ньому виступають спортсмени другого ешелону — еліта подібні змагання ігнорує. Утім приємною несподіванкою став виграш спринтерської гонки на 7,5 км Ніною Лемеш, яка після Олімпіади заявила, що в цьому сезоні завершує спортивну кар'єру. Відстрілявши без промахів, досвідчена українка лише на півсекунди випередила росіянку Анісімову й на 18 — болгарку Дафовську. Бронзова призерка Турина-2006 Лілія Єфремова з трьома промахами опинилася на дев'ятому місці.

      У чоловічому спринті Руслан Лисенко з одним невлучним пострілом посів четверте місце, Олександр Біланенко — шосте, В'ячеслав Деркач — дев'яте.

      А першу медаль Україні в індивідуальній гонці юніорок принесла Людмила Жибер. Двічі поціливши в «молоко» на чотирьох рубежах, вона здобула «бронзу». Згодом її почин підтримала Валя Семеренко, яка виграла спринтерську гонку.

Баскетбол

      Суперником українського «Хіміка» у фінальному протистоянні Кубка виклику став російський «Урал-Грейт». Перший матч 16 березня відбудеться у Південному, а 23 березня команди зіграють у Пермі.

Футбол

      Жеребкування календаря кваліфікаційного турніру Євро-2008 у групі В, де виступатиме збірна України, відбудеться 9 березня. Така ж доля, скоріше за все, очікуватиме на когорту команд із Росією й Англією, котрі останнім шансом  домовитися спробують скористатися сьогодні.

Стрільба

      Перший день чемпіонату Європи із стрільби з пневматичної зброї приніс Україні дві бронзові медалі у командних змаганнях — у стрільбі з гвинтівки на 10 метрів і в стрільбі по мішені, що рухається, де відзначилися юніори.

Фехтування

      Українська чоловіча команда шаблістів виграла етап Кубка світу в Кореї. У півфіналі наш квартет переміг французів, а у вирішальній сутичці — німців (45:38).